Son dönemde gündeme gelen haberlere göre bir yıl önce Telegram’a teklif veren Google, popüler şifreli mesajlaşma uygulaması için en az bir milyar dolar ödemeye hazır olduğunu belirtti.

İki şirket arasındaki temaslar geçtiğimiz sonbahar aylarında başladı. Olası bir satın alma için Google CEO’su Sundar Pichai, Telegram CEO’su Pavel Durov ile görüşmelere başladı. Fazla uzun sürmeyen görüşme sürecinde Durov’un yanıtı açık ve netti: Telegram’ın Google’a satışı söz konusu bile olamazdı. Telegram’ın değerlemesinin 3-4 milyar dolar civarında olduğu da gelen bilgiler arasında.

Haberleri doğrulamak bugün pek mümkün değil zira ne Telegram ne de Google konuyla ilgili herhangi bir açıklama da bulunmadı. Ancak Google’ın Telegram’a bu tip bir teklifle gitmiş olması, son bir yıldır mesajlaşma uygulamaları üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdığı düşünüldüğünde akla ilk gelen şeylerden biri oluyor.
Geçtiğimiz yıl sonunda Google’ın yapay zeka destekli kendi mesajlaşma uygulamasını geliştirdiği yönünde haberler ilgi odağı olmuştu.Telegram görüşmesi Google’ın mesajlaşma konusunda ciddi bir adım atmaya hazırlandığını doğrulayan gelişmelerden biri de olabilir. Şirketin ne ile geleceğini ileriki zamanlarda göreceğiz.