En yaygın arama motoru Google’dan, iPhone kullanıcılarına kolaylık sağlanacak. Arayüz bölümünde kullanılmak üzere Google, İOS sistemine üçüncü parti klavye geliştirmekte. Uzun süredir bu uygulamanın üzerinde çalışan Google, amaçlarının Android'lerde bulunan klavyennin özelliklerini IOS'a da getirerek internet aramalarını daha hızlı yapılması olduğunu belirtti.

Google, IOS için klavye geliştirme çalışmalarına başlama sebebi olarak da; İstatistikler sonucu mobil kullanıcılarının neredeyse yarısının gün içerisinde "0" arama yapıyor olmasını gösterdi. Klavyenin uygulanmaya başlamasıyla daha fazla kullanıcıyı mobil aramaya teşvik edecekleri ön görüsündeler.

Google bu klavyede birçok özelliği bir araya getirmeye ve kullanıcıları mevcut iOS klavyesinden daha iyi bir klavyeye yönlendirmeyi amaçlıyor. Çıkacak klavyenin özellikleri arasında; sürüklemeli yazı yazma (yani kullanıcı bir parmağı ile bir harften diğerine kaydıracak ve Google yazmak istenilen şeyi tahmin etmeye çalışacak), Google logosuna dokunulduğunda da Google’ın geleneksel arama sayfasına yönlendirilme,  Google fotoğraflar sayesinde de klavyeden görüntü ve GIF arayabilme olacak. Yalnızca Android klavyelerin sahip olduğu sesle arama özelliği bulunmayacak. 

Gazeteci Charles Arthur‘un ekim ayında açıkladığı rakamlara göre akıllı telefon kullanıcılarının yarısı bir gün de hiç Google’da arama yapmıyor. Aynı matematikle Arthur bilgisayar kullanıcılarının günde ortalama 1.23 arama yaptığının altını çiziyor. Bunun sonucunda iPhone için klavye çalışmalarına başlayan Google’ın üzerinde çalıştığı proje aylardır Google çalışanlarının arasında gezmekte ve iOS üzerinden yapılan Google aramalarına arttırmaya yönelik geliştirilmekte. 

Piyasaya sürülecek IOS sistemine uygun iPhone için oluşturulacak klavye sayesinde Google ,reklamlarını daha fazla görüntüleme imkanına sahip olabilecek ve IOS platformundan daha fazla gelir elde etme fırsatı bulacak.

Yeni IOS klavyede arama seçeneklerinin bazı varyasyonları da bir araya gelecek. ‘Matter’ kullanıcılarının aşina olduğunu tarzda bir geliştirme aylardır sürmekte ancak Google klavyenin ne zaman kullanılmaya başlanacağına dair net bir tarih vermedi.

IOS sistemi iPhone kullanıcıları ise masaüstünde sıklıkla tercih ettikle arama motoru Google’ın, kullandıkları sisteme uyumlu klavye ile telefonlarında yapacakları aramaların daha rahat olacağı kanısında.