Google, iPhone ve iPad için geliştirdiği, entegre arama yetenekleriyle gelen yeni klavyeyi kullanıcılara sundu. Firmanın Gboard olarak isimlendirdiği bu klavye, normal bir klavye gibi çalışıyor ancak sol üstteki küçük "G" simgesine dokunarak internette arama yapmanıza kolaylık sağlıyor.

Arama işlevi sayesinde klavyeyi terk etmenize gerek kalmadan konum, GIF, haber, uçuş saati gibi bilgileri arayıp arkadaşınıza paylaşımda bulunabliyorsunuz. Böylece Safari ile mesajlaşma uygulamanız arasında gidip gelmek ile zaman kaybına uğramamış oluyorsunuz. Gboard, herhangi bir iOS uygulamasıyla da çalışabiliyor.

Yeni uygulama, mesajlaşma uygulamalarında emoji bulmayı da kolay hale getirmişe benziyor. Emojileri aratmak için aradığınız emojinin adını yazmanız yeterli; kaydırmanıza hiç gerek kalmıyor. Klavye, Glide Typing özelliği sayesinde parmağınızı kaldırmadan, harfler üzerinde gezdirerek yazı yazmanıza da izin veriyor.

Şu an sadece ABD için sunulduğu söylenen Gboard uygulaması, Google'a göre yakında daha fazla dili destekleyecek. Gboard'a Apple App Store üzerinden erişmek için İtunes'den indirebilirsiniz.