Google'ın özel günlerde tasarladığı doodle'lar Google'ın en sevilen özelliklerinden biri. Euro 16'nın açılış gününe özel tasarlanan doodle da birçok internet kullanıcısı tarafından memnuniyetle karşılandı.
 
EURO 2016'YA KATILAMAYAN YILDIZLAR!
15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda  (EURO 2016) milli takımlarının kadrosuna çeşitli sebeplerle giremeyen birçok  yıldız futbolcu bulunuyor.
Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek  turnuvada Diego Costa, Mario Balotelli, Marco Reus, Karim Benzema, Andrea Pirlo ve Vincent Kompany gibi birçok önemli futbolcu takımlarında yer alamayacak.
D Grubu'nda Türkiye ve Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak son dünya  şampiyonu İspanya'da Diego Costa, Fernando Torres, Santi Cazorla ve Juan Mata  gibi önemli futbolcular EURO 2016'da mücadele edemeyecek.
 
Fransa Benzema'sız gol arayacak
Turnuvanın ev sahibi ekibi Fransa ise sahaya en önemli hücum silahı  Karim Benzema'dan yoksun çıkacak. Milli takımdan arkadaşı Mathieu Valbuena'ya  şantaj suçlamasıyla hakkında dava açılan Real Madridli yıldız golcünün milli  takıma dönmesi için koşulların henüz müsait olmadığı, Fransa Spor Bakanı Patrick  Kanner tarafından önceden açıklanmıştı.
Teknik direktör Didier Deschamps, Benzema'nın yokluğuna rağmen Nice  formasıyla formda bir sezon geçiren Hatem Ben Arfa, Olympique Lyon'un golcüsü  Alexandre Lacazette, Rennes'den Borussia Dortmund'a transfer olan genç yetenek  Ousmane Dembele ve Manchester United'da oynayan Morgan Schneiderlin gibi hücum  gücü yüksek futbolcuları da kadroya almadı.
İngiltere'nin sorunu sakatlık
Turnuvanın tecrübeli takımlarından İngiltere'de ise sakatlıkları  nedeniyle Arsenal'in golcüsü Danny Welbeck ve kanat oyuncusu Alex  Oxlade-Chamberlain, Manchester Cityli Fabian Delph ve Manchester Unitedlı Luke  Shaw forma giyemeyecek.
Teknik direktör Roy Hodgson, aday kadroya çağırmasına rağmen Newcastle  United'dan Andros Townsend ve son şampiyon Leicester City'den Danny Drinkwater'ı  ise Fransa'ya götürmemeyi tercih etti.
Katılamayan diğer futbolcular
Turnuvada sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek oyuncular arasında,  Manchester City'de forma giyen Belçikalı savunma oyuncusu Vincent Kompany, CSKA  Moskova'da oynayan Rusya'nın deneyimli orta saha futbolcusu Alan Dzagoev de  bulunuyor.
Son Dünya Kupası'nın ardından milli takımdan emekli olduğunu  açıklayan, İsviçre'nin deneyimli kalecisi Diego Benaglio da Fransa'da takımı  adına ter dökemeyecek.
Elemeleri geçemeyenler
Turnuvanın play-off elemelerini geçemeyen Bosna Hersek'in Romalı  yıldızı Miralem Pjanic ile Tottenham Hotspur'da forma giyen Danimarkalı Christian  Eriksen'in yanı sıra şampiyonaya grup aşamasında veda eden tecrübeli takım  Hollanda'da ise Bayern Münihli Arjen Robben, Fenerbahçeli Robin van Persie,  Galatasaraylı Wesley Sneijder, Manchester Unitedli Memphis Depay ile Schalke  04'lü Klaas-Jan Huntelaar Fransa'da futbolseverlerle buluşamayacak.
EURO 1984'te, evindeki turnuvayı şampiyonlukla taçlandırmasının  ardından aynı başarıyı bir kez daha tekrarlamak isteyen Fransa'nın kadrosuna,  sakatlıkları nedeniyle Real Madridli Raphael Varane, Arsenalli sağ bek Mathieu  Debuchy ve Barcelonalı defans oyuncusu Jeremy Mathieu da dahil edilmedi. Fransa'da, milli takımdan emekliye ayrıldığını duyuran, Bayern  Münih'in yıldızlarından Franck Ribery de takımını bu turnuvada yalnız bırakacak.