Google, bünyesindeki en tanınmış robot firmalarından biri olan Boston Dynamics'i satmaya hazırlandığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu .Google'ı da içinde barındıran Alphabet'in başka bir robot firması da var.
Google, Tokyo Üniversitesi'ndeki robot laboratuvarından biri olan Schaft'ın da sahibi ve bu firma, yeni teknoloji ekipmanlarını Japonya'daki 2016 New Economic Summit'te gösterime sundu.
Fuarda gösterime giren, ismi henüz belirlenmeyen bir robot ise merdivenleri rahat bir şekilde inip çıkabilmesiyle şaşkınlık yaratıyor. Dengesini kaybetmeden yürümeyi başarabilen bu robot, 60kg'a kadar yük taşıyabiliyor ve farklı arazi tiplerınde dolaşabiliyor. Hatta yüzeylere ayaklarındaki vakum yoluyla örümcek adam gibi yapışabiliyor.
Robotun asıl amacı ise şimdilik mühendislerin geldiği noktayı ve robotlarla yapılabileceklerini dünya'ya gösterebilmek. Bir metal çubuğa basan robotun dengesini kaybetmeden yürüyebilmesi, fuar'a katılanların ilgi odağı oldu. Fuarda ki bu şov,  İki ayaklı robotların çevremizde dolaşmaya başlayacağı günler yakın olabilir mi? sorularını doğurdu.