Google Drive'ı sıkça göstermek zorundaysanız, dilekçe üstünde bir dosya aramanın öyle da kolay olmadığını belirli fark etmişsinizdir. Google, şu anda bu sorunu çözmek üzere bir takım adımlar attı. Şirket şu anda ise kullanıcıların herhangi bir sorguyu seri ve kolay bir şekilde yapabilmesine olasılık tanıyan, arama çubuğunun altındaki yeni filtre özellikleriyle Drive'da dosya aramanın daha basit yollarını test etmeye başladı.

Google kadar paylaşılan GIF'e baktığımızda, sonuçları dosya türü, değiştirme tarihi, konum ve daha fazlasına göre sınırlayabilmek bundan böyle mümkün ülkü geliyor. Gerçekten Google Drive'da halihazırda dosyaları filtrelemek için bir yol var. Fakat şirket bu özelliği arama çubuğundaki en sağdaki simgeye dokunarak erişebileceğiniz bir daha aşağı menünün arkasına gizledi ve çoğu kullanıcı bu özelliği bulgu konusunda bile güçlük yaşıyor. O yüzden Google'ın böyle bir yeni yol seçmiş olması uyumlu Drive kullanıcıları için bir hayli sevindirici.

Google'ın yeni filtrelerini uygulamak isteyen yöneticiler bu form üzerinden dilekçe yapabiliyorlar. Akabinde birkaç hafta daha sonra deneme programına dahil ediliyor ve özelliği deneyebiliyorlar. Eğer bu kullanım sonucunda beta sürümüne kabul edilirlerse, arama çipleri, kayıt esnasında sağlanan Google gruplarındaki kullanıcılara varsayılan olarak sunulacak. Yani son kullanıcıların herhangi bir ekstra kullanım yapması gerekmeyecek. 

Google, uygulamanın derhal tüm Google Workspace müşterilerinin yanı sıra G Suite Basic ve Business müşterilerinin kullanımına sunulduğunu belirtiyor. Lahza itibarıyla beta sürümde olan özelliğin ne vakit resmi olarak yayına alınacağı ise derhal belirsizliğini koruyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/05/google-driveda-dosya-aramanin-daha-kolay-yollarini-test-ediyor