Google bu yılki Dünya Şifre Günü’nü kutlamak namına yakında otomatik olarak kullanıcı hesapları için iki faktörlü kimlik doğrulamayı açık duruma getirdi. Google’ın yaptığı açıklamaya göre şifreler çalınması kolay, hatırlanması kuvvet ve yönetilmesi bıktırıcı olabileceğinden çevrimiçi güvenliğiniz için en büyük tehdit olarak belirtiliyor.

Birçok kullanıcı uzun ve karışık parolalar bulmaya çalışırken aynı parolayı pat diye çok çevrimiçi hesapta kullanabiliyor. Şifrelerin tekrar faydalanma olasılıkları daha yüksek olduğundan bu koşul güvenliklerini de riske atabiliyor. Bir hesabın güvenliği ihlal edilirse tüm hesapları savunmasız hale gelebiliyor.

Bu sebeplerle çoğu kullanıcı bunları çevrimiçi ortamda tehlikesiz bir şekilde gizlemek için çeşitli yöntemler uyguluyor. Bu kapsamda zinde ve karışık parolalar meydana getirmek için Parola Oluşturma uygulamaları kullanmaya başlandı.

Parolaları yönetmek için Google Chrome‘da dahil elde etmek üzere birçok modern tarayıcının yerleşik şifre yöneticileri bulunuyor. Google’ın şifre yöneticisinin kullanımı tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

İki adımlı doğrulama sistemi (2FA)

Çevrimiçi hesaplarınızı korumanın en iyi yollarından biri, ikinci bir düzeltme biçimine sahip olmaktan geçiyor. Çünkü bu sistem oturum açmaya çalışanın gerçekten siz olduğunuzu onaylamalarına olasılık tanıyor.

Google iki faktörlü kimlik doğrulama sisteminin ekran görüntüsü

Google bu sistemi senelerdir kullanıcılar için sunuyor. İki adımlı doğrulama adi şartlarda isteğe ast olarak faal ediliyor. Ama şimdi yeni bir adım atarak bu seçeneği gerekli kılıyor. bununla birlikte Google çift faktörlü kimlik doğrulamasını sorunsuz ve hatta bir şifreden daha tehlikesiz ışık halkası getirmek için cihazlarda gelişmiş güvenlik teknolojileri de oluşturuyor.

Google ürün yönetimi, kimlik ve kullanıcı güvenliği direktörü Mark Risher bir blog gönderisinde, parolasız bir geleceğe geçene dek şirketin kullanıcılarının şifrelerini güvende yakalamak için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı. Açıklamasına ilave olarak, “Bir gün çalınan şifrelerin geçmişte kalacağını umuyoruz. Çünkü şifreler geçmişte kalacak fakat o zamana değin Google sizi ve şifrelerinizi güvende tutmaya devam edecek,” dedi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/google-iki-faktorlu-kimlik-dogrulamayi-zorunlu-hale-getirecek
Yorumlar