1 Haziran’dan itibaren Google Fotoğraflar uygulamasına yüklenen tüm yeni fotoğraflar ve videolar, her Google hesabıyla birlikte gelen bedava 15 GB kapasiteye (ya da bir Google One üyesi olarak satın almış olduğunuz ilave alana) dahil olacak. Google hesabıyla gelen 15 GB kapasiteye dahil olan servisler evvelden Drive ve Gmail‘di. Ancak, yeni karar ile bu servislere Fotoğraflar da katılıyor.

1 Haziran tarihine dek Fotoğraflar uygulamasını eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz. Depoladığınız fotoğraflar ve videoların kapasitesi büyükse, bir lahza önce yedeklemenizi öneririz. Google Fotoğraflar göre sağlanan bedava depolama alanı, Pixel kullanıcıları için değişmeyecek. Pixel kullanıcıları bu değişiklikten muaf olacak.

Takriben 5 sene önce kullanıma sunulan ve telefondaki fotoğrafları / videoları kısıtlama olmadan görüntülemenize olanak sağlayan Fotoğraflar uygulaması için talep oldukça yüksek. Google Fotoğraflar uygulamasında 4 trilyondan fazla resim saklı. Dahası, kullanıcılar her hafta 28 milyar yeni fotoğraf ve video ekliyor. Artan talebe ayak uydurmak ve daha iyi hizmet verebilmek nedeniyle Google, Fotoğraflar uygulaması ile gelen sınırsız depolama alanı politikasında değişiklik yapılıyor.

Bulut depolama alanlarına yüklediğiniz fotoğraflar ve videolar sizin için fazla önemliyse, lokal bir yedekleme çözümü öneririz. Bunun için kullanılabilecek en iyi donanımlar ise yüksek depolama kapasitesi sahip HDD ve SSD’ler.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/google-fotograflar-ucretsiz-depolama-alani-sonlaniyor
Yorumlar