Google'ın bu yılki Search On etkinliğinde şirket, Google Lens'te bir dizi iyileştirmeler yaptığını duyurdu. Bu iyileştirmeler iOS, Android ve hatta masaüstü için faal edilecek. Google'ın suni akıl destekli görüntü tanıma hizmeti olan Google Lens,  2017'de Android telefonlara sunulmuş; oysa, bu yıla değin sadece cep telefonlarında kullanılabilir durumda kalmıştı. Şirket, derhal yapmayı planladığı güncellemelerle bunun önüne geçmeyi hedefliyor.

Güncelleme ile Google Lens, kullanıcıların metin kullanarak aramaları daha da daraltmasına müsade verecek. Şirket, bir Google aramasında bir gömlek üstünde bir desen seçebilme ve peşinde benzer deseni çoraplarda bulmaya egzersiz örneğini paylaştı. Bu özellik önümüzdeki aylarda Google Lens'te kullanıma sunulacak. Keza Google, iOS'taki uygulamasında, kullanıcıların web'de arama yaparken görünen herhangi bir görseli kullanarak arama yapmasına olanak tanıyan yeni bir seçeneği de kullanıma sunmayı planlıyor ve bu seçeneğin ilerlerleyen dönemde etkin edileceği belirtiliyor. 

Bu güncellemeler, Google'ın yapay akıl dil anlayışını kullanarak arama araçlarını iyileştirmeye yönelik en son girişiminin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Lens'teki güncellemeler, şirketin bu yılın başlarında tanıttığı MUM adlı bir alet öğrenimi modeli kadar destekleniyor. Bu yeni özelliklere ek olarak Google, web ve mobil aramalarına suni zeka destekli yeni araçlar da sunuyor.

Google, paylaşılan yeni özelliklerin kısa bir vakit daha sonra kullanıma sunulacağını söylüyor, ancak şimdilik bu konuda net bir tarih verilmiyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/30/google-gorsel-arama-araci-google-lensi-yapay-zeka-destekli-yeni-ozelliklerle-guncelliyor