Google, 2020 Ekim'de Google Chat'in herkes kadar kullanılabileceğini açıklamıştı. Kişiler, o tarihten beri Hangouts'u kullanmaya devam edebiliyorlardı ya da dilerlerse öteki Workspace ürünleriyle entegrasyonundan davranmak için Google Chat'e geçebiliyorlardı. Oysa şirket, önümüzdeki kasım ayında Hangouts'u en ince ayrıntısına kadar kapatacağını açıkladı. Google göre paylaşılan bilgilere tarafından Hangouts kullanıcılarının bu süre zarfında Chat'e geçmesi gerekiyor.

Google'ın blog yazısına tarafından Hangouts mobil uygulamasını kullanmaya aralıksız kişilerin Chat'e vermek için bir istem göreceği belirtiliyor. Google, Gmail'de Hangouts kullanan kullanıcıların ise temmuz ayına değin Chat'e geçiş yapmalarını istemeyeceğini açıklıyor. Hangouts, masaüstü sitesinde kasım ayına kadar kullanılabilir durumda kalacak ve Google, Hangouts sitesini Chat'e yönlendirmeye başlamadan önce kullanıcıları en düşük bir ay önceden uyaracak.

Birçok birey için görüşmeler otomatik olarak Hangouts'tan Chat'e taşınacak, böylece kalınan yerden devam etmek basit olacak. Oysa, Hangouts verilerinin bir kopyasını saklamak isteyen kullanıcılar, Hangouts kullanımdan kaldırılmadan önce bu talimatları izleyerek verilerini Google Paket Servisi'ni kullanarak indirebilecek. Chat ve Hangouts arasındaki farklar, geçiş zaman çizelgeleri ve Hangouts verilerinin indirilmesi hakkında daha pozitif veri için Yardım Merkezi'ni ziyaret olabilmek muhtemel.

Google kullanıcıları Chat'e geçmeye teşvik etmek için bir takım imtiyazlar sunduğunu da belirtiyor. Buna kadar şirket, aracısız olarak arama yapma, Spaces'ta hat içi ileti dizileri oluşturma, pat diye artı görsel paylaşma ve görüntüleme gibi birkaç yeni özelliği kullanıma sunuyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/28/google-hangouts-onumuzdeki-aylarda-kapaniyor