Google'ın bu sene on beşincisini düzenlediği Google I/O Konferansı dün gece başladı. Google, yazılım ve başvuru formu geliştiricileri yakından ilgilendiren konferansta beklendiği gibi çoğu yeni mahsul ve hizmetini tanıttı. Şirket, Google Haritalar'ın belirtilmiş şehirlerde yeni bir "Rotalar için Sürükleyici Görünüş" özelliği sunacağını duyurdu.

Google'ın getirdiği yeni nitelik, trafik simülasyonları, bisiklet yolları, karmaşık kavşaklar, park yerleri gibi kullanıcının gereksinim duyabileceği bütün bilgileri tek bir yerde topluyor ve üç boyutlu bir kuş bakışı dış görünüş sağlıyor. 

Bu özellik, önümüzdeki aylarda 15 şehirde kullanıma sunulacak. Bu şehirler aralarında Amsterdam, Berlin, Dublin, Floransa, Las Vegas, Londra, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco, San Jose, Seattle, Tokyo ve Venedik bulunuyor. Özelliğin hem Android hem de iOS'ta olacağını belirtelim.

Rotalar için Sürükleyici Görünüş'ün temeli Google'ın geçen yıl I/O'da ilk önce duyurduğu Düzgün Görünüm'ü (Immersive View) dayanıyor. Immersive View, haritada bulunan belirli noktaları çok daha gerçekçi bir şekilde görmenize odaklanıyor. Sokak ve havadan görüntülerin bir kombinasyonunu kullanarak, telefon ekranı yardımıyla gidilmek istenilen yere götürmeye asistan oluyor.

bununla birlikte gideceğiniz konumun hava ve trafik durumu da önceden gösteriliyor. Immersive View'un tüm dünyadan 250 bambaşka noktayı destekliyor. Söz konusu özelliğin, seyahat edenlerin bir şehri ziyaret etmeden önce şehri daha iyi anlamasına yardımcı olmak için tasarlandığı belirtiliyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/05/11/google-haritalar-da-uc-boyutlu-gezinme-ozelligi-rotalar-icin-surukleyici-gorunum/