Google Health, meme kanseri taramasına karşın yapay zeka araştırma modelini için kanser hastalıkları alanında çalışan iCAD ile ortaklık kurdu. Yani bu sistemi iCAD'a lisansladı. Ortalıklığın amacının radyologlara meme kanseri tespitini ve tehlike değerlendirmesi konusunda yardım etmek... Kanser saptama ve tedavi çözümleri üreten iCAD, portföyünde Google'ın AI destekli göğüs görüntüleme teknolojisini kullanacak. 

2020 yılında mamografi taramasında Google kadar geliştirilen bir yapay zeka sisteminin uzmanlara tarafından daha içten tespitler yaptığını açıklandı. Google'ın Nature dergisinde yayınlanan araştırmasına tarafından, şirketin yeni yapay akıl (AI) modeli mamogramlarda meme kanserini uzmanlardan daha fazla doğrulukla tespit edebildiği ortaya konuldu. 

Meme kanseri kadınlarda en yaygın olan ve en sık vefat nedeni olan kanser türü olarak biliniyor. Incelemeler, her 8 kadından birinin hayatının açıklanmış bir vaktinde meme kanserine yakalanacağı yönünde ilerliyor. Bu noktada bu alanda teknoloji üreten şirketler dikkat çekiyor.

Geçen Ekim ayında meme kanseri tarama platformu Vara 4,5 milyon Euro yatırım aldığını duyurdu. 4,5 milyon dolarlık yatırım VI Partners kadar yönetildi. Yatırım turuna Med360, AI Venture Studio ve Think Health katıldı. Şirket, yeni gelen yatırımı meme kanseri taramasını dünya genelinde 1 milyar kadına ulaştırma hedefi için kullanacak. Jonas Muff ve Stefan Bunk kadar kurulan Vara 2018 yılında faaliyete geçti. Şirket, meme kanseri taramasında suni zeka teknolojisini kullanıyor. Vara'nın amacı meme kanseri taramasını her bayan için erişebilir kılmak. En ölümcül kanser türleri arasında bulunan meme kanserini erken teşhis etmek.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/29/google-health-tarafindan-gelistirilen-meme-kanseri-taramasina-yonelik-yapay-zeka-arastirma-modeli-ilk-kez-lisanslandi