Google'ın her sene düzenlediği geliştiricilere yönelik konferansı olan Google I/O, 11 Mayıs tarihinde Google CEO'su Sundar Pichai'nin konuşması ile birlikte başladı. 11 - 12 Mayıs tarihleri aralarında düzenlenecek olan Google I/O'nun birincil gününde böylece fazla yenilik karşımıza çıktı. 

Google I/O'nun ilk gününde tanıtılan yenilikler aralarında telefonlardan akıllı saatlere, kablosuz kulaklıklardan tablet ve akıllı gözlüklere kadar o kadar fazla yeni teçhizat ürünü de bulunuyor. Bu haberimizde ise Google tarafından tanıtılan donanım ürünlerine yakından bakıyoruz.

Google Pixel 6A

Google'ın uygun fiyatlı akıllı telefon ailesi olan A serisi, yeni modeli olan Google Pixel 6A ile bitmiş karşımıza çıktı. Tasarım anlamında Pixel 6 modeline oldukça benzeşen Google Pixel 6A, 6,1 inç büyüklüğünde ve 60 Hz ekran onarım özelliğine sahip OLED bir ekran ile birlikte geliyor. 

Gücünü Google tarafından üretilen Tensor işlemcisinden alacak olan Google Pixel 6A, 4 bin 400 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip. 449 dolarlık fiyat etiketi ile tanıtılan Google Pixel 6A, önümüzdeki Temmuz ayında resmi olarak satışa sunulacak.

Pixel Watch

Kendi telefonlarını üretmeye başlayan Google'ın uzun zamandır bir zeki saat üstünde çalıştığı konuşuluyordu. Android dünyasının Apple Watch'ı olması beklenen zeki saat modeli, nihayet tanıtıldı. Pixel Watch ismi ile birlikte tanıtılan akıllı saat, Google'ın zeki saat yazılımı olan Wear OS'i kullanacak. 

Şu lahza için Pixel Watch modelinin teknik özellikleri ile ilgili herhangi bir data paylaşılmadığını da ekleyelim. Pixel Watch modeli Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro ile birlikte önümüzdeki güz aylarında satışa sunulacak.

Google Pixel Buds Pro

Google'ın birincil kulaklık modelinin Pixel Buds ismi ile 2017 yılının Ekim ayında tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Pixel Buds ailesinin yeni üyesi olarak karşımıza çıkan Google Pixel Buds Pro, daha önce tanıtılan Pixel Buds modelleri ile benzer bir tasarım sunuyor.

Etkin gürültü önleme ve saydamlık modu gibi özelliklere de sahip olan Google Pixel Buds Pro, gücünü 6 çekirdekli bir işlemciden alacak. Kömür, sis, mercan ve limon otu isimlerine sahip 4 renk seçeneği sunacak olan Google Pixel Buds Pro'nun fiyatı ise 199 dolar.

Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro

Pixel ailesinin yeni amiral gemisi modelleri olması beklenen Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro'nun tasarım detayları da Google I/O 2022'de paylaşıldı. Bilhassa kamera kısmında tasarım değişikliklerine sahip olan Pixel 7 ailesinin yeni bir Tensor işlemcisi kullanması bekleniyor.

Android 13 işletim sistemi ile gelecek olan Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modellerinin ne gibi teknik özelliklere sahip olacakları ise önümüzdeki aylarda paylaşılacak. Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modellerinin tıpkı Pixel Watch gibi sonbahar aylarında satışa sunulması bekleniyor.

Pixel Tablet

Etkinlik ile birlikte karşımıza çıkan bir öteki kayda değer gelişme ise Pixel Tablet tablet oldu. En son 2015 yılında Google Pixel C modelini kullanıcılarına sunan Google, Android işletim sistemine sahip yeni bir tablet modeli üzerinde çalışıyor. Gücünü Tensor işlemcisinden alması beklenen Pixel Tablet'in teknik özellikleri ile ilgili ise bir data bulunmuyor. Pixel Tablet'in 2023 yılında tanıtılması bekleniyor.

Big screen, big changes. We're optimizing the Android experience for larger tablet screens. 20+ Google apps will get makeovers so they're easier to use and easier on the eyes. Many of your other fave apps are getting updates too. #GoogleIO pic.twitter.com/qbfs0DLkZM

— Google (@Google) May 11, 2022

Artırılmış gerçeklik destekli çeviri gözlüğü

Etkinlikte tanıtılan en ilginç ekipman ürünü ise Google'ın artırılmış realite destekli yeni çeviri gözlüğü oldu. Reel zamanlı olarak çeviri yapabilen ve yaptığı çevirileri gözlüğün camına yansıtan artırılmış gerçeklik destekli tercüme gözlüğü, şu lahza için prototip aşamasında. Reel zamanlı çeviri yapabilen zeki gözlüğün ne zaman resmi olarak tanıtılacağı ise paylaşılmadı.

Augmented reality can break down communication barriers – and help hafıza better understand each other by making language visible. Watch what happens when we bring technologies like transcription and translation to your line of sight. #GoogleIO ↓ pic.twitter.com/ZLhd4BWPGh

— Google (@Google) May 11, 2022

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/12/google-i-o-2022-de-tanitilan-donanim-urunleri