Oyun dünyasının geleceği olarak görülen bulut tabanlı oyun servislerini geçtiğimiz dönemlerde o kadar çok sizlere aktarmıştık. İlk olarak 2019 yılının Mart ayında karşımıza meydana çıkan Google'ın bulut tabanlı oyun servisi olan Stadia, yolun sonuna geldi.

Uzun zamandır Stadia'nın çok fena gittiği ve kaptılabileceği ile ilgili sızıntılar karşımıza çıkıyordu. Google tarafından aktarılan bilgilere kadar şirket, Stadia oyun servisini kapatıyor. Stadia kullanıcıları 18 Ocak tarihinde dek oyun kütüphanelerine erişebilecek sonrasında ise servis iyice kapatılacak.

Google tarafından yapılan açıklamada Stadia donanımı ve oyunlarını satın bölge oyuncuların satın alımları için geri ödeme alacaklarını da paylaşıldı. Google'ın geçmişinde aynı başarısızlıklar olduğunu bildiğimizden Stadia'nın kapatılmasının pek sürpriz olmadığını da hatırlatalım.

Google'ın başarısız olan 14 ürününü geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. Kapatılma kararı alan Stadia da bu listeye eklenmiş oldu. Google'ın açıklamasında yer alan bilgilere tarafından Stadia ekibindeki kişiler, şirket içindeki öbür pozisyonlarda çalışmaya devam edecekler.

Böylece çok büyük markanın bulut tabanlı oyun servisleri üzerinde çalıştığını da hatırlatalım. Bulut tabanlı oyun servislerine baktığımızda karşımıza NVIDIA GeForce Now, PlayStation Now, Amazon Luna ve Xbox Cloud Gaming gibi kayda değer servisler çıkıyor. Bilhassa NVIDIA'nın bulut tabanlı oyun servisi olan GeForce Now'ın epeyce başarılı bir şekilde yoluna devam ettiğini de hatırlatalım. Bu servislerin gelecekte neler yapacaklarını ise süre gösterecek.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/30/google-in-bulut-tabali-oyun-servisi-stadia-yolun-sonuna-geldi