Suni akıl ile ilgili gelişmeler sona ermek bilmiyor. Keza teknoloji devleri ayrıca de yeni girişimler bu alanda faaliyetlerini hızlandırıyor. Google da bu şirketlerden biri.

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Google, ChatGPT'ye rakip bir mahsul yayınlamayacağını açıklamıştı. Sundar Pichai ve Jeff Dean, Google'ın yapay zeka dil modellerinin OpenAI'ınkiler değin yetenekli olduğunu, ancak teknolojinin getirdiği haysiyet riski nedeniyle şirketin ChatGPT güya bir ürün çıkarmayacağını söylemişti. Acilen gelen haberler ise bunun aksi yönde seyrediyor.

CNBC'nin özel haberine tarafından Google çalışanları acilen tıpatıp ChatGPT gibi doğal dil kullanılarak sorulan sorulara yanıtlar veren "Apprentice Bard" adlı kendi suni zeka sohbet robotunu test ediyor. Apprentice Bard'ın ChatGPT'nin güvendiği GPT serisi AI dil modellerine benzeyen Google'ın LaMDA teknolojisi kullanılarak oluşturulduğu belirtiliyor.

Apprentice Bard, tıpkı ChatGPT'ye benziyor. Kişiler, bir irtibat kutusuna soru girip metin yanıtı alabiliyor ve arkasında yanıtla ilgili geri bildirimde bulunabiliyor. Apprentice Bard'ın yanıtları, ChatGPT'de henüz bulunmayan bir özellik olan son olayları içerebiliyor.

Apprentice Bard'ın dahili olarak başlatılan ama daha sonra durdurulan bir zeki sohbet robotunun önceki bir sürümü olan Meena'nın yerini aldığı da iddialar arasında yer alıyor. 

Paylaşılan habere tarafından ChatGPT'nin bir sonucu olarak, LaMDA ekibinden ChatGPT'ye verilecek yanıt üstünde çalışmaya öncelik vermesi istendi. Söz konusu projenin kısa vadede, öteki projelerin önüne geçtiği belirtildi.  Uygulamanın ne zaman resmi olarak tanıtılacağı, hatta tanıtılıp tanıtılmayacağı ise hemen şimdi muhakkak yok. Fakat şunu söyleyebiliriz ancak Google yapay zekaya sürat vermiş durumda ve kısa bir zaman bu alanda rekabetin hızlanması olası. Ilgiyle bekliyoruz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/01/googlein-chatgpt-benzeri-yapay-zeka-sohbet-robotunu-test-ettigi-iddia-ediliyor