Google, sağlık durumu konusunda bir takım yenilikler yaptığını duyurdu. Bu yeniliklerden biri de şirketin arama kısmına Medicare ve Medicaid ile ilgili bilgiler ekleyecek olması şeklinde karşımıza çıktı. Bu noktada Medicare'in bir sigorta programı ve Medicaid'in bir tıbbı destek programı olduğunu da belirtelim.

Medicare, tıbbi faturalar, kapsananların ödediği güven fonlarından ödeniyor. Geliri ne olursa olsun ilk önce 65 yaş üstü kişilere, genç engellilere ve diyaliz hastalarına hizmet veriyor. Medicare federal bir program. Temelde ABD'nin her uygun aynı ve federal hükümetin bir kurumu olan Centers for Medicare & Medicaid Services tarafından yürütülüyor. Medicaid ise her yaştan düşük gelirli insanlara hizmet veriyor. Hastalar genelde kapsanan tıbbi harcamalar için masrafların hiçbir kısmını ödemiyorlar. Bazen küçük bir ortak ödeme gerekli olabiliyor. Medicaid bir federal eyalet programı olarak karşımıza çıkıyor ve eyaletten eyalete değişiyor. 

Google tarafından paylaşılan bir blog gönderisine tarafından şirket, kullanıcıların Medicare ya da Medicaid afiyet planlarını aradıklarında uyarlama gerekliliklerini ve nasıl kaydolacaklarını göreceklerini belirtti. derhal Medicaid kapsamındaki kişiler, Medicare planları için önceden eklenen bir filtrenin yanı sıra, bu planları kabul eden yakındaki sağlayıcıları da filtreleyebilecekler.

YouTube ve Kaiser Family Foundation ortaklığı

İnsanların sıhhat sorularına cevap bulmak, müşterek sağlık durumu sorunları ve ihtiyaçları hakkında temas kurabilecekleri online topluluklara ulaşmak için YouTube'a başvurduklarını bildiren Google, bu kapsamda bir takım iş birliklerine gidildiğini de açıkladı. YouTube, kuruluşların ruh sağlığı, anne bakımı ve bakıma erişim gibi sağlık konularında yüksek nitelikli bilgilendirici video içeriği oluşturmalarına yardımcı olmak için Kaiser Family Foundation ile bir ortaklık kurdu ve THE-IQ'yu hayata geçirdi.

YouTube ve KFF, siyahi kadınlar ve kızlar için zihinsel afiyet erişimi hakkında videolar oluşturacak olan Loveland Foundation'a tohum finansmanı ve video prodüksiyon yardımı sunacak.

Fitbit Health Equity Initiative'in kapsamı genişletiliyor

Google hem, ilk olarak geçen baharda Fitbit Health Equity Initiative olarak duyurulan sağlık eşitliği araştırma programını genişleteceğini duyurdu. Program, ABD'deki akademik kurumlardaki ve sivil toplum kuruluşlarındaki seçilmiş araştırmacılara ilk elden finansmana, Google Cloud kredilerine, Fitbit cihazlarına ve tahlil platformu Fitabase'in hizmetlerine erişim sunacak.

Kürtaj klinikleri gibi alıngan yerler ziyaret edildiğinde konum geçmişi otomatik olarak silinecek

Google, araçlarında da kürtajla ilgili şansın dönmesi yaptı. Şirket, insanları kürtaj merkezleri aramaktan caydırmaya çalışan ve doğru tıbbi data sunmayabilecek kriz hamilelik merkezlerinden farkı görmek için Arama ve Haritalar'da kürtaj ile ilgili sağlık tesislerini açık açık etiketleyeceğini söyledi. Google, kullanıcılar kürtaj klinikleri gibi alıngan yerleri ziyaret ettiğinde konum geçmişini otomatik olarak sileceğini de açıkladı. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/13/google-arama-kismina-saglik-sigortalari-sunan-medicare-ve-medicaid-ile-ilgili-bilgiler-ekleyecek