Google Haritalar yaptığı yeni bir güncelleme ile sadece bir telefon kullanarak Street View fotoğrafları oluşturmanızı sağlıyor. Bundan sonra ARCore düzenli cihazlara sahip Android kullanıcıları görüntüleri çekerek ve Google Street View'da yayınlayabilecek.

Şimdilik muhakkak bölgelerde aktif olan nitelik, ilk olarak Toronto, New York, Austin, Nijerya, Endonezya ve Kosta Rika'daki kullanıcılara açılıyor  Özelliğin yakın zamanda daha fazla bölgede kullanıma açılacağını belirtelim. 

Google, bu yeni özellik baştan sona kendi Street View görüntülerine sahip olmadığında kullanıcı kadar oluşturulan içeriklerden faydalanabilecek Aslına bakarsanız geçmişte de kullanıcılar Street View'a görsel ekleyebiliyordu. Ama bunun için 360 derece kamera gerekiyordu. Bu yeni güncelleme ile kullanıcıların standart telefonlarıyla çektiği fotoğrafları da ekleyebikeceğini belirtelim.

Google Haritalar Street View ürün müdürü Stafford Marquardt konu hakkında şunları söyledi: 

"Kendi Street View ürüyüşçülerimiz ve arabalarımız gezegenin 10 milyon milinden 170 milyardan fazla gösterme toplasa da dünyanın hâlâ haritalanmamış pek çok bölgesi var. İnsanlar benzer fotoğraflara katkıda bulunduklarında, Google Haritalar'daki Sokak Görünümü katmanında noktalı mavi çizgiler olarak görünecekler.

Google'ın aylardır test ettiği özellik, beta sürümüyle karşımıza çıkıyor. Street View Android uygulamasıyla çekilen fotoğraflar, Google tarafından otomatik olarak döndürülecek ve uygun şekilde konumlandırılacak. Buna ilave olarak Google Haritalar'daki bilgilerin güncellenmesi için görsellerden faydalanılabilecek.

Kaynak: webrazzi.com