Artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan Google, manâlı bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu. Google tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, microLED ekran panelleri üreten Raxium girişimini satın aldı.

Google ve Raxium aralarında gerçekleşen satın alma anlaşmasının parasal detayaları ile ilgili herhangi bir veri paylaşılmadığını da ekleyelim. 2017 yılında Gordon Wetzstein ve Rick Dodd kadar ABD'de kurulan Raxium, yüksek çözünürlüklü ve küçük boyutlara sahip microLED ekran panelleri üretiyor.

Google'ın Raxium girişimini satın almasının temel amacı ise Raxium girişiminin artırılmış hakikat gözlükleri üstünde kullanılabilecek microLED ekran panelleri üretmesi.

Kısacası Raxium, geliştirdiği microLED ekran paneli ile birlikte Google'ın artırılmış hakikat gözlüğü geliştirmesine muavin olacak. 2012 yılında Google Glass ile birlikte artırılmış hakikat yarışına dahil olan Google, uzun süredir ise konu ile ilgili sessizliğini koruyor.

Artırılmış realite özelindeki çalışmalarına bütün hızıyla aralıksız Google'ın 2020 yılının Temmuz ayında Kanada merkezli zeki gözlük girişimi North'u satın aldığını duyurduğunu da hatırlatalım.

Geçtiğimiz Ocak ayında ise Google Labs'in "Project Iris" isimli bir artırılmış realite gözlüğü üstünde çalıştığı paylaşılmıştı. Google'ın artırılmış hakikat gözlüğü ile ilgili detaylar kısa vakit içinde karşımıza çıkabilir. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/05/google-microled-ekran-panellerine-odaklanan-raxium-u-satin-aldi