WWDC 2022 çerçevesinde tanıtılan iOS 16 ile ilgili tüm detayları geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Eylül ayında resmen kullanıma sunulan iOS 16'ın en başarılı özellikleri aralarında ise kilit ekranı için widget desteği bulunuyor.

Bu nitelik tamamen kullanıcılar, diledikleri widgetları hem kilit ekranlarında keza de defalarca açık ekran özelliğinde kullanabiliyorlar. Kilit ekranı için widget desteğinin şu lahza için tek negatif kısmı ise yeni bir nitelik olması nedeniyle az widget seçeneğine sahip olması.

Geçtiğimiz Eylül ayında Google uygulamalarının widgetlarının kilit ekranı için kullanıma sunulacağını da sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere kadar söz konusu widgetlar, iOS 16 kullanıcıları için resmen kullanıma sunulmaya başlandı.

Yaklaşık 1 aydır test sürecinde olan Google uygulamalarının widgetları kısa zaman içinde tüm kullanıcılara ulaşmış olacak. Şu an için Chrome, Google Drive, Google Haberler ve Gmail uygulamaları için widget desteği kullanıma sunulmuş durumda. 

İlerleyen dönemlerde ise öteki Google uygulamalarının widgetlarının da iOS 16 kilit ekranına eklenmesi bekleniyor. Kullanıcılarının widgetlarını en çok beklediği uygulamalar ise Google Takvim, Google Arama ve Google Haritalar. Laf konusu widgetların bütün olarak ne zaman kullanıma sunulacakları ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Gmail tarafından sunulan widget desteği ile birlikte ayrıca süratli bir şekilde Gmail uygulamasına ulaşabildiğinizi hem de okunmamış kaç mailiniz olduğunu kilit ekranınız üzerinden peşine düşüp takip edebildiğinizi de ekleyelim. Diğer uygulamaların desteklemesi ile birlikte kilit ekranı için widget desteği her geçen gün daha başarılı bir ışık halkası de gelecektir. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/05/google-uygulamalari-ios-16-kilit-ekrani-widgetlarini-kullanima-sunmaya-basladi