Google, sağlıkla ilgili verileri Android uygulamaları ve cihazları arasında senkronize eden bir platform ve API meydana getirmek için Samsung ile meslek birliği yaptı. Health Connect olarak adlandırılan bu sistem, yaşamsal bilgiler, uyku, besin, aktivite, beden ölçümü, adet döngüsü takibi ve daha fazlasını içeren 50'den pozitif bilgi türünü destekliyor. 

Google'ın bir blog yazısı ile duyurduğu Health Connect, uygulamalar arasındaki bağlantıyı basitleştiriyor. Geliştiriciler, kullanıcıların izniyle, standartlaştırılmış şema ve API davranışını kullanarak Health Connect'ten tehlikesiz bir şekilde data okuyabiliyor ve bunların üstüne yeni data yazabiliyor. Kullanıcılar ise hangi uygulamaların verilere erişim istediğini görmek için detaylı kontrollerle mahremiyet ayarları üstünde bütün kontrole sahip. Health Connect'teki verilerin tamamı cihazda yer alıyor ve şifreleniyor. Kullanıcılar, cihazlarında istemedikleri verilere erişimi kapatıp silebiliyor; birdenbire fazla başvuru kullanırken bir data kaynağını diğerine göre önceliklendirebiliyor.

Health Connect, hemen bütün Android geliştiricilerinin erişebildiği açık bir beta sürümünde. Google, erken erişim programının bir parçası olarak MyFitnessPal, Leap Fitness ve Withings gibi geliştiricilerle çalışıyor. Ayrıca Samsung Health, Google Fit ve Fitbit de Health Connect'i benimsiyor. Bugünden itibaren tüm geliştiricilerin, Android Jetpack yoluyla Health Connect'in Android için iki taraflı API kümesine erişebileceğini hatırlatmakta da fayda var.

Google, geliştiricilerin Health Connect'i göstermek için izlemesi gereken yolu da açıklamış. Buna göre başlangıçta geliştiricinin okuma ya da yazma erişimi talep etmeyi planladığı bir dizi izin oluşturması; ardındaki, izinleri atamak için kullanıcıyı Health Connect izinleri kullanıcı arayüzüne getirecek olan müsade isteğini başlatması gerekiyor. Kullanıcı izin verdiğinde geliştirici, verileri okumaya ve yazmaya hazırlanmış oluyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/16/google-ve-samsung-fitness-verilerini-uygulamalar-arasinda-senkronize-etmek-icin-is-birligi-yapiyor