G Suite markası altında özellikle işletmeler için depolama, dokümantasyon ve irtibat çözümleri sunan Google'ın G Suite ismini bırakarak yoluna Google Workspace olarak devam edeceğini geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Google tarafından açıklanan bilgilere göre Workspace, bedava olarak kullanıma sunuluyor.

Normal şartlarda işletmeler için ve ücretli olarak kullanıma sunulan Workspace, bugünden itibaren ücretsiz Google hesapları için de kullanılabilir olacak. İş odaklı bir üretkenlik platformu olarak hizmet karşılayan Workspace'in içinde Gmail, Google Yıllık, Google Drive, Docs, Sheets, Slides, Meet ve Chat gibi Google çözümleri yer alıyor.

Edindiğimiz bilgilere kadar ücretsiz olarak kullanıma sunulan Workspace'in premium özellikleri kullanabileceğiniz ücretli bir versiyonu da olacak. Laf konusu ücretli versiyonun fiyatının ne dek olacağı ile ilgili ise şu an için herhangi bir data paylaşılmadı.

Workspace'in ücretli versiyonu ilk etapta ABD, Kanada, Meksika, Avusturya, Brezilya ve Japonya ülkeleri için aktif olarak sunulacak. Workspace'in ücretli versiyonu içinde akıllı rezervasyon hizmetleri, profesyonel görüntülü toplantılar ve kişiselleştirilmiş e-posta pazarlaması gibi öyle fazla özellik de yer alacak.

Google'ın yaptığı tanımlama ile birlikte Workspace için yeni özellikler duyurduğunu da ekleyelim. Bu özellikler arasında özel konuşmalar gerçekleştirebileceğiniz Google Spaces özelliği de yer alıyor. Google Spaces ile birlikte Workspace'in Slack sanki özellikler kazanması hedefleniyor. Google Spaces'in ayrıca ücretli hem de ücretsiz kullanıcıların erişime açık olacağını da ekleyelim.

Google Meet de güncellenen ve yeni özellikler şampiyon çözümler arasında. Google Meet'e eklenen özellikler arasında ise arkadaş modu, yeni teftiş kontrolleri ve güncellenmiş yıllık yer alıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/14/google-workspacei-ucretsiz-olarak-kullanima-sundu