Pichai, Google’ın Haziran ortasına kadar değişikliklerle ilgili daha fazla teferruat vereceğini ve bununla birlikte çalışanların ofisten taşınma talep etmesine ihtimal tanıyan sürecin sunulacağını söyledi. Google CEO’su mesajında hem, geleceğin hibrit işyerleri ile geliştirilmekte olan deneylerden de kısaca bahsetti.

Teknoloji devi, salgın sonrası alıştırma kültüründe değiştirme ifade eden en son firma oldu. Microsoft çalışanlarının haftanın yüzde 50‘sinde evden çalışabileceklerini ya da müdürlerinin onayıyla daimi olarak uzak çalışabilme olanağı tanıyacak. Slack’ın sahibi Saleforce ise çalışanlarının çoğunluğunun haftada bir ila üç gün ofise gelmesiyle 9-5 meslek temposunun öldüğünü açıklamıştı.

Google’ın Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika‘daki çalışanlarına geçtiğimiz Mart ayında koronavirüs salgını sebebiyle evden çalışmaları söylendi. Nisan ayında ise ABD ofislerini sınırlı şekilde açan şirket sosyal uzaklık kurallarına uymaları koşulunda ofislere gelip çalışabileceklerini söyledi.

İstatistiklere göre ofislerin açıldığı yerlerdeki çalışanların yüzde 60’ı işyerinde bulunmayı seçti. bununla beraber alıştırma stratejilerindeki şartların değişmesi her geçen gün artıyor. Twitter ve Facebook da çalışanların belirsiz olarak evden ya da işte uzakta çalışmasına müsade tahsis etmek için benzer planlar yaptığını duyurdu.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/google-uzaktan-calisma-stratejisinde-degisiklige-gidiyor
Yorumlar