Şirketler için herif ilişkileri yönetimini kolaylaştıran Attio, A serisi yatırım turunda 23,5 milyon dolar yatırım aldı. 23,5 milyon dolarlık yatırım, Redpoint Ventures liderliğinde gerçekleştirildi. Yatırım turuna Balderton Capital da katıldı.

Attio, 2021 yılının Kasım ayında Point Nine Capital kadar yönetilen turda 7,7 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan yeni yatırım ile birlikte şirketin toplam yatırım miktarı 31,2 milyon dolara yükseldi. İngiltere merkezli şirket, yeni gelen yatırımın CRM platformu düzenlemek için kullanılacağını açıkladı. 

Attio, 2019 yılında Alexander Christie ve Nicolas Sharp göre kuruldu. Şirketin 100'den fazla ülkede 2 binden pozitif müşterisi bulunuyor. Attio'nun müşterileri aralarında Coca Cola, Supercell, Saltpay, Casual ve Upfront Ventures gibi kayda değer şirketler de yer alıyor.

Bir CRM platformu olarak konumlanan Attio, bir işletmenin düzenli olarak irtibat kurduğu birey ve şirketlerden oluşan bir veritabanı oluşturuyor. Kullanıcıların irtibat bilgileri otomatik olarak detaylı biçimde güncelleyen şirket, tip kayıtlarını sıralıyor ve bu kayıtları analiz ediyor.

Attio, analizlerden meslek akışları da oluşturuyor. Hem şirketlerin işe alım süreçlerinden başlayarak satmak süreçlerine değin uzanan süreci düzenliyor. Attio bu alanda faaliyet gösteren tek şirket de değil. Şirketin en büyük rakipleri arasında Estonya merkezli Glia yer alıyor. Bugüne değin 10 milyardan pozitif tip hizmetleri etkileşimi sağlayan şirketin piyasa değeri 1 milyar doları geçti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/02/sirketler-icin-musteri-iliskileri-yonetimini-kolaylastiran-attio-23-5-milyon-dolar-yatirim-aldi/