Göz tansiyonunu (Glokom hastalığı) çare etme hedefi ile kurulan bir girişim olarak karşımıza çıkan GlaucoT'u başlangıçta geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Eylül ayında ise 12,7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alan GlaucoT, bugün edindiğimiz bilgilere tarafından yeni bir yatırım aldı.

Alesta Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre GlaucoT, 44,37 milyon TL değerlendirme üzerinden yatırım aldı. Alesta Yatırım ise ilave 1,22 milyon TL bedelle birlikte şirketteki payını yüzde 5,67 seviyesine çıkardı.

Hatırlatmak icabında Alesta Yatırım'ın daha önceki payı yüzde 3,3 seviyelerindeydi. GlaucoT girişiminin yeni yatırım turuna Alesta Yatırım haricinde başka yatırımcıların katılıp katılmadığı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Geliştirdiği giyilebilir tıbbi cihazın belgelendirilmesi için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan aldığı onayla halen klinik çalışmalarına devamlı GlaucoT, uzun yıllar sağlık durumu sektöründe çalışan Elektronik Mühendisi Veysel Özkapıcı ile Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Abdulkadir Oduncu tarafından kuruldu.

GlaucoT kadar aktarılan bilgilere tarafından alınan yeni yatırım, göz tansiyonunu hastaneye gitmeden evde değerlendirmek üzere geliştirilen gözlüğün patent başvurularında ve halen sürekli klinik çalışmaların finansmanında kullanılacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/06/goz-tansiyonunu-tedavi-etmeye-odaklanan-glaucot-44-37-milyon-tl-degerleme-uzerinden-yatirim-aldi