Güncel inşaat projelerini bir araya getiren platform Yapiradar.com'u 2019 yılında sizlere ayrıntılı bir şekilde aktarmıştık. Kapalı sistem olarak etkinlik gösteren platform, projelerin müteahhit, mimar ve proje taahhüt firmaları, satın alma yetkilileri, şantiyenin konumu, aktüel şantiye görseli, projelerin ne vakit başlayıp ne süre tamamlanmasının planlandığı gibi bilgiler sunuyor. 

2019'un sonlarında Güler Holding'ten 10 milyon TL değerleme ile 600 bin TL yatırım bölge ve B2B hizmet veren Yapiradar.com, bu süreçten daha sonra bir takım yeni ürünleri yayına aldı ve aynı zamanda hızlandırma programlarına katıldı. Bu süreçte kullanıcı sayısını ve platformunda barındırdığı proje sayısını da oldukça artırdı. EurAsia Proptech İnitiative'in yayınladığı Türkiye Proptech Haritası'nda uyumlu olarak bulunan, QNBeyond'un Hızlandırma Programı 2. Dönemi'ne seçildi.

Nisan 2020'de yeni yönetimle faaliyetlerine devam etmeye başlayan şirket, bu süreçte organizasyon şemasını da bitmiş yapılandırdı. Nisan 2021'de Müşteri Galibiyet Programı'nı hayata geçirdi ve böylelikle üyelerinin performans ve gelişim süreçlerini hemen olan olarak takip etmeye başladı. Bereketli bir meslek birliği kurmaya odaklanan şirket, bu hamlesi ile üyelerinin sistemden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için gerekli bütün desteği sağlamayı hedefliyor.

Aza sayısını yüzde 50, cirosunu yüzde 56 oranında artırdı

İnşaat teknolojileri girişimi Yapiradar.com, 2021 yılını ekonomide yaşanan tüm zorluklara rağmen, bir önceki sene ile kıyaslandığında aza sayısını yüzde 50, cirosunu da yüzde 56 oranında artırmış durumda. Yeniden 2021 yılı sonu itibarıyla, sahadan gelen bilgilerin katkısı ile kurumsal üyelerine 28 binden artı proje sunan Yapiradar.com, 18 bin üstünde aktüel projeye ilave olarak, 34 binin üzerinde yatırımcı, müteahhit, mimar ve diğer çözüm ortağı firma bilgilerine sahip. Bu noktada Yapiradar.com'un son bir yılda proje sayısında yüzde 60, belirtilen çözüm ortağı sayısında ise yüzde 76'lık bir gelişim gösterdiğini de spesifize etmek gerek. 

İhaleler ürünü ile müteahhitler, aktüel yapım ihale duyurularından hemencecik farkında olan oluyor

Yapiradar.com, 2021 yılı içerisinde üyelerinin başarılı satış süreçleri oluşturmalarını destekleyen Proje Performans Takip Sistemi'nin (P.P.T.S.) ikinci versiyonunu yayına aldı. Şirket ayrıca, 1,5 sene süren yoğun alıştırma sonucunda "İhaleler" ürününü müteahhitlerin kullanımına sundu.

İhaleler ile Yapiradar.com üyesi müteahhitler, güncel yapım ihale duyurularından derhal farkında oluyor, ihale şartlarını ve son teklif verme tarihini görüntülüyor, ihaleye en avantajlı teklifi veren firmaları listeliyor, ihaleyi kazanan işyeri bilgilerine ve önerge tutarına kolaylıkla ulaşabiliyor. Yapiradar.com, teklif veren işyeri bilgisini, yani kazanmaya en yakın olan firma ve ihalelere teklif veren bütün firmaların detaylı bilgilerini de sunuyor. 

2022'de yeni yatırım turuna hazırlanıyor

Takvim 400 milyon dolarlık bir satın alma hacmine aracılık eden Yapiradar.com, 2022'de yeni bir yatırım turuna da hazırlanıyor. Yeni yatırımın arkasından ekip, ürün ve teknolojisine yatırım yapmaya devam edecek.

Yapiradar.com, 2022 yılında online talep önerge modülü, müteahhit operasyon paneli, bankalarla uçtan uca satın alma iş birliği ve gömülü finansman ürünleri gibi projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor. Hem, tüm Türkiye'deki şantiyeleri peşine düşüp takip yapabilmek amacıyla bölgesel vekil ağını genişletmeyi planlıyor. Bu kapsamda Yapiradar.com CEO'su ve ortağı olan Devir Ünal Saygıdeğer, inşaat sektörünün dijitalleşmesine katkıda bulunmak isteyen yatırımcılarla tanışmaya açık olduklarını dile getiriyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/17/yapiradar-uye-sayisini-yuzde-50-cirosunu-da-yuzde-56-oraninda-artirdi