Güzellik alanında mahsul ve hizmeti tek çatı aşağı buluşturan Flavus.com'dan daha önce sizlere detaylı olarak bahsetmiştik. Alımlılık dikeyinde uzmanlaşan ve Kore kozmetik, dermo kozmetik ve asıl akım tüm öteki kozmetik ürünlerini bir araya getiren dijital alımlılık platformu Flavus.com, öyle çok melek yatırımcıyla yaptığı yatırımcı görüşmelerinden sonra 2020'nin son çeyreğinde melek yatırımcılar Mehmet Çoban ve Ahmet Kara'dan tohum yatırım almıştı. Flavus.com, derhal de mevcut yatırımcıları Çoban ve Kara'dan 6.5 milyon TL yatırım aldı.

Flavus.com, aldığı yatırımı tamamı dijital kanallardan olmak üzere yeni tip kazanımı, portföy kazanımı ile altyapı ve ekibi genişletmek için kullanacak. Platformda acilen 300'den fazla marka ve 8 binden pozitif mahsul buluyor. Flavus.com, marka sayısını 500'e, mahsul sayısını 10 binin üzerine çıkarmayı hedefliyor. App Store ve Google Play Store için uygulamalarını da yayına bölge Flavus.com, aldığı yatırım ile mobil uygulamalarını tip trafiğinin önemli kısmını hizmet ediyor ayla getirmek de istiyor.

Flavus.com, geçtiğimiz 18 ayda 3 milyonun üstünde ziyaretçi sayısına ulaştı. Şirketin cirosu ve sipariş sayısı ise 2022'nin ilk çeyreğinde bir önceki yılın benzer dönemine kadar 6 kat arttı.

Flavus.com'un kurucusu ve CEO'su Selçuk Köksal, Flavus.com olarak pek çok ilke imza attıklarını; hiçbir pazar yerinde mağaza açmadıklarını ve yüzde 100 herif memnuniyetine dayalı düşey-uzman platform olarak hizmet verdiklerini söyledi. Köksal, kurdukları Flavus Beauty Club YouTube kanalı ile tüketicilere bilgilendirici kısa içerikler yayınladıklarını ve bu kanalın 1 milyonu aşan izlenmeye ulaştığını söyledi. Yaptıkları yatırımlar bir uçtan bir uca 81 ilin tamamından sipariş bölge ve her 3 müşteriden 1'inin mutlaka yeniden sipariş verdiği bir platform konumuna geldiklerini dile getirdi.

Şirketin hala sürekli yatırımcı görüşmeleri de mevcut. Bunlardan biri yurt içinde oturmuş bir fon şirketi iken diğeri de Dubai merkezli bir aile şirketi. Flavus.com, ilerleyen dönemde yeni yatırım haberlerinin paylaşılacağını da belirtiyor.

Flavus.com göre Webrazzi kullanıcılarına özel indirim tanımlandığını da hatırlatalım. Bu kapsamda 300 TL ve üzeri alışverişlerinizde WEBRAZZI50 kodunu kullanarak 50 TL hemencecik indirim alabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/20/guzellik-sektorune-odaklanan-online-alisveris-ve-icerik-platformu-flavuscom-65-milyon-tl-ek-yatirim-aldi