İnternet dünyasındaki yayıncıların en manâlı gelir kaynağı olan reklamlar az daha her platformda karşımıza çıkıyor. Bu durumu başkalaşmak namına yola meydana çıkan bir teşebbüs olan Scroll, sunduğu abonelik sistemi ile birlikte açıklanmış web sitelerini reklamlar olmadan ziyaret etmenize olanak sağlıyor.

Gazetecilik ve haber odaklı web sitelerini reklamsız olarak takip etmenizi sağlayan Scroll, uzun bir beta sürecinin ardındaki geçtiğimiz yıl kullanıma sunuldu. 2016 yılında Kushal Dave ve Sachin Doshi tarafından New York'ta kurulan Scroll'un CEO koltuğunda ise Tony Haile oturuyor. 

Tony Haile'nin reel zamanlı trafik anlamlandırma aracı Chartbeat'in kurucusu olduğunu da hatırlatalım. Scroll'un çözümü sadece platformun anlaşmalı olduğu kurumların web sitelerinde çalışıyor. Girişimin anlaşmalı olduğu web siteleri içinde BuzzFeed News, Business Insider, Salon, Slate, Vox, USA Today, Eater, Mother Jones, Daily Beast, The Root, SbNation, Kotaku ve Recode gibi manâlı platformların yer aldığını da ekleyelim.

Hem reklamlardan ayrıca trackerların yüzde 80'inden arındırılmış seri ve güvenli bir internet deneyimi sunmayı hedefleyen Scroll, bununla birlikte yayıncıları da gelir sağlayarak gazeteciliği destekliyor. Scroll'un aboneliğinin ücretli olduğunu da ekleyelim.

14 jurnal bedava test süresi sunan Scroll, ilk üç ay aylık 2,49 dolar, sonrasında ise 5 dolarlık bir ücrete sahip. Scroll'un web sitesi üzerinden abone olup giriş yaptıktan sonra anlaşmalı olan web sitelerindeki reklamlar otomatik olarak ortadan kalkıyor. Reklamlardan arınan web siteleri normale oranla çok daha seri bir şekilde yüklenebiliyor.

Söz konusu yayınları Scroll'un keza Android keza de iOS platformlarında yer alan mobil uygulamaları üzerinden takip edebileceğinizi de paylaşalım. Bugüne kadar 10 milyon dolar yatırım bölge Scroll'un yatırımcıları aralarında ise The New York Times, Samsung NEXT ve Union Square Ventures gibi manâlı markalar da yer alıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/30/haber-siteleri-icin-reklamsiz-internet-deneyimi-sunan-girisim-scroll