Geçtiğimiz günlerde detaylı olarak incelediğimiz çok konuşulan sosyal medya Clubhouse, paylaştığı bir blog gönderisi ile Andressen Horowitz'ten yatırım aldığını duyurdu. Eski yatırımcı Andreessen Horowitz'in önderlik ettiği turda 180 yatırımcı katıldı.

Yatırım öncesinde, girişimin alacağı yeni bir yatırımla değerlemesinin 1 milyar dolar olacağı konuşuluyordu. Şimdilik yatırım miktarı ve finansal teferruat gizliliğini korumaya devam ediyor. Son dönemde yıldızı parlayan girişimin yatırımcıları arasında a16z'in kurucu ortakları Marc Andreessen ve Ben Horowitz ile melek yatırımcı Ashton Kutcher gibi meşhur isimlerin yer aldığını hatırlatalım. 

6 ay içinde 1500 üyeden haftalık 2 milyon kullanıcıya ulaştı 

Clubhouse, 2020 Mayıs'ta Andreessen Horowitz ve Kortschak Investments'tan 10 milyon dolar yatırım almıştı. Benzer dönemde CNBC haberine tarafından ise 100 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

O dönemde 1500 aza ile yatırımcıların ilgisini çeken Clubhouse, bugün açıkladığı verilere kadar, haftalık 2 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Kapalı bir sistem olmasına rağmen çabuk bir artma kaydeden teşebbüs, herkese açıldığında belli başlı eğilim sosyal ağlarla rekabet edebilir. 

Clubhouse içerik üreticilerinin kazanç elde etmesini sağlayacak 

Paylaşılan blog gönderisinde yatırım haberi ile birlikte, Clubhouse'a eklenecek yeni özelliklerden de bahsedildi.Henüz her hangi bir gelir modeline sahip olmayan Clubhouse, bu durumu değiştirmek için yeni bir adım attı. Girişim, Creator Grand Program'ı duyurarak, aldıkları yatırımı programı cesaretlendirmek için kullanacaklarını açıkladı.

Clubhouse'un ses temelli yapısı, pandemi döneminde kullanıcıların sosyalleşme ihtiyacına cevap verirken, öyle fazla içerik üreticisinin de sosyal ağa kaymasını sağladı. Podcast gibi ses odaklı içeriklerin yükselişte olduğu bu dönemde, Clubhouse içerik üreticiler için önemli bir topluluk arabulucu haline geldi. 

Bu hafta Buğra da Clubhouse yazısında abonelik modellerinin platformda yer alabileceğini dile getirmişti: 

Büyük ihtimal girişimin yol haritasında bulunan içerik bazlı odalara ücretli giriş veya kişilere abone olma ücreti ile ileride gelir elde etmeniz de muhtemel olabilir.

Clubhouse, önümüzdeki birkaç ay içinde abonelik modellerine karşın ilk testleri yapmaya başlayacağını açıkladı. Girişimin, Patreon sözde bir yapı ile karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Teşebbüs, hem blog yazısında moderasyon tarafında yürüttüğü faaliyetleri detaylandırırken, Android sürümü üstünde çalışmaya başlayacaklarını da duyurdu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/01/24/haftalik-2-milyon-aktif-kullanciya-ulasan-clubhouse-andreessen-horowitz-ten-yatirim-aldi/