Türkiye İş Bankası'nın ana destekçisi olduğu, Kolektif House kadar yürütülen Workup Girişimcilik Programı'nın 8. dönemi, geçtiğimiz mart ayında başlamıştı. Bugün ise Workup Girişimcilik Programı, online olarak gerçekleşen Demo Day'de 8. dönem mezunlarını verdi. 

Demo Day'de girişimcilik ve Türkiye İş Bankası üzerine talimatlar yapan Türkiye İş Bankası genel müdür Hakan Aran, başlıca hayatın mezun olduktan daha sonra başladığını dile getirdi. Workup Girişimcilik Programı'nın güncel verilerini de paylaşan Aran, bugüne dek 13 binin üstünde başvuru aldıklarını ve programa 107 girişimin kabul edildiğini aktardı.

Bugün mezun olacak girişimlerle birlikte toplamda 81 girişimin mezun olduğunu da aktaran Aran, bu girişimlerin 59'unun hala etkin olarak hizmet verdiğini de paylaştı. Mezun girişimlerin 30 tanesinin toplamda 7,2 milyon dolar yatırım aldığını da belirten Aran, 7,2 milyon doların 450 bin dolarlık kısmının ise İş Bankası göre yapıldığını da sözlerine ekledi.

Girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmuş olmanın sevindirici olduğunu bildiren Aran, gelecekte daha fazlasını başarıya ulaşmak istediklerini de paylaştı. İş Bankası olarak hiçbir girdikleri işe kısa dönemli bakmadıklarını ve her işlerini uzun soluklu olarak değerlendirdiklerini bildiren Aran, temelinde Türkiye İş Bankası'nın da bir teşebbüs olarak kurulduğunu aktardı.

Girişimlerin de uzun soluklu perspektif ile yola devam etmeleri durumunda daha başarılı olacaklarına inandıklarını da gösteren Aran, İş Bankası gibi teşebbüs ekosistemini destekleyen kurumlar dek girişimlere pay düştüğünü de sözlerine ekledi.

Son iki mezuniyet törenlerinin online olarak sıralamak zorunda kaldıklarını dile getiren Aran, bu etkinliğin son online faaliyet olmasını dilediklerini de belirtti. İş Bankası Girişimcilik Bölüm Müdürü Emre Ölçer'in dün itibarıyla dijital bankacılık bölüm müdürü olduğunu da duyuran Aran, İş Bankası'nın da bundan böyle eksik olmayan bir teşebbüs portföyüne sahip olduğunu da paylaştı.

Girişimcilerden öğrendiklerini çabucak uyguladıklarını da gösteren Aran, son kurdukları Pazarama girişimi ile pazaryeri alanına adım attıklarını da belirtti. Aran, Pazarama girişiminin 5 sene daha sonra Türkiye İş Bankası'ndan daha değerle olacağına inandıklarını da dile getirdi.

Liman otomasyon girişimi olan GullsEye'ın ise kendi ayakları üzerinde durduğunu dile getiren Aran, girişimi gerçek girişimcilere itimat edip banka olarak çıkmak istediklerini de belirtti. Paylaşılan bilgilere kadar bu çıkış kurum içi girişimci olan kişilere hisse verilerek gerçekleşecek.

Girişimciliğe yatırılan her sermayenin ülke büyümesi için herhangi bir alana yapılan anapara katkısından 10 kat daha kıymetli olduğuna inandıklarını da paylaşan Aran, tarım ve teknolojiyi buluşturan alanlarda da İş Bankası'nı göreceğimizi de duyurdu.

Workup programına bir kardeş geldiğini de sözlerine ekleyen Aran, Workup Agri Girişimcilik Programı ile birlikte programı genişlettiklerini paylaştı. Workup Agri Girişimcilik Programı temeline tarım odaklı girişimleri alacak. Bu ay içinde girişimcilik şubesi açacaklarını da aktaran Aran, bu şubede girişimlerin finans ihtiyaçları konusunda hizmet sunulacağını da belirtti. Son olarak ülkemizdeki girişim ekosistemi ile iligili aktüel bilgileri paylaşan Aran, 2021 yılının birincil 6 ayında 129 girişimimizin toplamda 1,26 milyar dolar yatırım aldığını belirtti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/01/hakan-aran-girisimcilige-yatirilan-her-sermaye-herhangi-baska-bir-alana-yapilan-sermaye-katkisindan-10-kat-daha-degerli