2021 yılını epeyce süratli bir şekilde giriş yapan mobil oyun şirketleri halka arzlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Dün Playtika'nın 11,4 milyar dolar değerleme ile halka talep gerçekleştirdiğini sizlere aktarmıştık. Bugün ise bir başka mobil oyun şirketi olan Huuuge, halka talep gerçekleştireceğini duyurdu.

2014 yılında Anton Gauffin göre Berlin'de kurulan Huuuge, yayınladığı oyunlar ile birlikte özellikle Polonya'da kayda değer bir oyuncu kitlesine ulaştı. Huuuge kadar paylaşılan bilgilere kadar halka talep Varşova Menkul Kıymetler Borsası'nda gerçekleşecek.

Ürettiği sosyal kumarhane oyunları ile belli ve geniş kitlelere ulaşan Huuuge, gerçekleşecek olan halka arzdan 150 milyon dolar kazanç elde etmeyi hedefliyor.

Halka arz yapmak için zorunlu doküman ve başvuruları geçtiğimiz Ağustos ayında tamamlayan Huuuge, elde edilen geliri ise potansiyel satın almalar ve yatırımlar için kullanılacak. Şirketin en büyük hissedarı ise ayrıca şirketin kurucusu keza de CEO'su olan Anton Gauffin. Aktarılan bilgilere kadar Anton Gauffin şirket hisselerinin yüzde 42'sine sahip durumda.

Huuuge'un 2019 yılının Eylül ayında 3,98 milyon aylık etkin kullanıcıya sahip olduğunu ve bir sene içinde manâlı bir artış yaşadığını da ekleyelim.

2020 yılının Eylül ayında şirket tarafından paylaşılan bilgilere tarafından Huuuge'un 4,74 milyon aylık etkin kullanıcısı bulunuyor. Son olarak 2014 yılından bu yana toplamda 4 yatırım turu tamamlayan Huuuge'un bugüne dek 57,2 milyon dolar yatırım aldığını da belirtelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/01/19/halka-arza-hazirlanan-huuuge-150-milyon-dolar/