Bugün YouTube’a yüklenen dört dakika uzunluğundaki video, Harmony OS’in özelliklerini ayrıntılı şekilde gösteriyor. Yazılımın önümüzdeki ay tanıtılmasını beklediğimiz için videonun bu tarihte sızmış olması Huawei’in dikkatini çekecek olmalı.

Videoda Huawei Mate 40 Pro görülüyor. Tasarımsal detaylarla ilgili konuşacak olursak en manâlı detayın sağ üst köşedeki denetim merkezi olduğunu söyleyebiliriz. iOS‘un ünlü özelliklerinden olan teftiş merkezi, geçen yıl MIUI 12 ile Xiaomi cihazlara da gelmişti. Bu tasarımın Huawei göre da benimsendiğini görüyoruz.

Esas sayfanın solunda arama yapabilmeye ve widgetlara çabucak erişmeye olasılık tanıyan bir sayfa görüyoruz. Buna aynı bir sayfa Android tabanlı olan EMUI’da da bulunuyordu.

Asıl sayfanın kendisinde klasör ikonları, içlerindeki tatbik sayısına kadar yeniden boyutlandırılmış. Animasyonlar da oldukça hoş görünüyor.

Videoda en dikkat çeken ayrıntı uygulamaların başlangıç hızı oldu. Zira uygulamalar sanki arka planda açıkmış gibi hızlı açılıyor. Fakat videoda yalnızca Harmony OS stok uygulamalarını görüyoruz. Üçüncü parti uygulamalar bu dek seri açılamıyor olabilir.

Görünüşü özet çıkarmak icabında EMUI 11’e epeyce benzeşen bir tasarım var. Harmony OS, günümüzün diğer mobil işletim sistemlerinin tasarımlarından geri kalmış gibi görünmüyor.

Huawei’in Haziran ayında düzenleyeceği etkinlikte göreceğimiz tek ürün yeni işletim sistemi olmayacak. Huawei Watch 3 ve P50 serisi gibi sürprizler görmeyi de bekliyoruz.

Sizler Harmony OS 2.0’ın tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/harmony-os-2-0-iste-boyle-gorunecek
Yorumlar