Huawei’nin yeni ekosistemi, fiilen akıllı telefon ve tabletler için düşünülmüyordu. Şirket yıllar öncesinde geliştirmeye başladığı HarmonyOS’u; giyilebilir teknoloji ve diğer zeki ev aletleri için planlıyordu. Ama Google lisansının iptal olması, şirketin HarmonyOS 2.0 sürümünü piyasaya çıkarmasına sebep oldu. Kısa zaman önce testleri başlayan HarmnonyOS 2.0, acilen pek çok zeki telefon ve tabletler üstünde test ediliyor.

Huawei’nin kendi işletim sistemi, yakında öteki Android telefonlarda da kullanılabilecek

Yeni işletim sistemiyle dikkatleri üzerine çeken Huawei, özellikle öteki şirketlerinde kendilerini yakından peşine düşüp takip ettiğini söylüyor. Şirket yetkililerinden bir birey, HarmonyOS’un yalnızca Android’in yerini almayacağını, bununla beraber Android ile çalışan diğer akıllı telefon markaları içinde iyi bir alternatif olacağına değindi. Ancak Huawei’nin yeni sisteminin çok iyi olduğunu kanıtlaması gerekiyor. Zira Android zeki telefon üreticileri, HarmonyOS’un mevcut arayüzünden daha iyi olması durumunda Huawei ile el sıkışacaktır. Bunun içinde Çinli üreticinin istikrarlı sürümü her şey belirleyen etmen olacaktır. Şu lahza beta aşamada olduğu için bazı şeyleri anlatmak için çok erken.

Son raporlara kadar Google Android işletim sistemi, akıllı telefonların yüzde 87’isinde kullanılıyor. Android’i iste Apple’ın iOS işletim sistemi peşine düşüp takip ediyor. Ancak HarmonyOS’un ortaya çıkmasıyla işletim sistemleri arasında büyük şansın dönmesi olacaktır diye tahmin ediyoruz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/harmonyos-diger-android-ureticilerine-ilham-verecek
Yorumlar