ABD ambargosu sebebiyle Google ekosistemine erişimi kesilen Huawei, kendi ekosistemini yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre önce Android ve iOS rakibi işletim sistemi HarmonyOS 2.0‘ı duyuran şirket, bu işletim sistemiyle çalışan ilk telefonlarını tanıttı.

Bugün düzenlenen etkinlikte Huawei P50 ve P50 Pro adında iki bambaşka telefon tanıtan şirket, yaklaşık olarak karoser gösterisi yaptı. sık sık sızıntılarla gelen gündeme gelen bu modeller, Çinli teknoloji devinin hemen hemen pazara geri dönüşü oldu.

Huawei P50 4G, lansman öncesi bütün özellikleriyle sızdırıldı

Huawei P50 özellikleri

Lansman öncesinde neredeyse tüm özellikleri sızdırılan Huawei P50, kullanıcılara sürpriz olmadı. 6.5 inç boyutunda OLED bir panel ile gelen telefon, düz ekran ile önceki modellerden ayrılıyor. Full HD+ 2700×1224 çözünürlüğe sahip bu ekran, 456 PPI ve 90Hz yüksek tazeleme hızını destekliyor. Her ne kadar daha sade bir tasarıma gidilmiş olsa da cihaz asgari serinin Pro modeli değin güzel duruyor.

Huawei P50

Donanım tarafında da kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmayan Huawei P50, gücünü şirketin kendi geliştirdiği Kirin 9000 5G yonga setinden alıyor. Huawei P50 ve üst modeller arasındaki en büyük ayrım ise sorumluluk tarafında. 4100 mAh büyüklüğünde bir pil ile gelen telefon, 66W kablolu şarj destekliyor. bununla birlikte telefon suya dayanıklı olduğunu bildiren IP68 sertifikasına sahip

Teferruatlar geliyor…

Huawei P50 Huawei Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/huawei-p50-tanitildi-ozellikleri-ve-fiyati