Huawei’nin işletim sistemi HarmonyOS cephesinde yeni gelişmeler var. ABD’nin Huawei’ye uyguladığı sert kısıtlamalar sonrasında bir süredir kan kaybeden şirket büyük bir atılım yaptı. Şirket ilk olarak AppGallery adını verdiği mağazasını oluşturdu. Arkasından da kısa zaman önce tanıttığı kendi işletim sistemiyle takdir topladı. Son olarak ise Huawei, HarmonyOS’a 300’den artı açık kaynak bileşeni ve 8 kategori eklediğini açıkladı.

HarmonyOS işletim sistematik Huawei MatePad 11 analiz!

HarmonyOS, 300’den artı açık kaynaklı bileşen ekledi

Çiçeği burnunda işletim sistemi HarmonyOS‘un resmi olarak piyasaya sürülmesinden bu yanlamasına Huawei bu sistemi geliştiriyor. Hem şirket, evvelden var olan zeki telefonları için bu sistemi çabucak kullanıma sunuyor. Derhal yeni özellikler hakkında bir tanımlama geldi.

HarmonyOS son güncellemeler

HarmonyOS 400+ bileşenin birincil partisi açık kaynaklı hale geldiğinden beri geliştiricilerden iltifat ve yoğun alaka fark etti. Ancak şirket bugün bir yorumlama yaparak 300’den pozitif açık kaynaklı bileşen ekleyeceğini resmi olarak duyurdu. Bu bileşenler 8 kategoriyi içeriyor. Bunlar, araçlar, ağ, dosya verileri, kullanıcı arayüzleri, çerçeve, canlandırma grafikleri, ses ve video oyunları.

Raporlara göre geliştiriciler, kaynak kodunu OpenHarmony Gitee açık kaynak adresi üzerinden aracısız indirebilir. Alternatif olarak, bileşenleri uygulama paketi idare platformundan da alabilirler. Huawei yetkilileri, bileşenlerin uygulama geliştirmenin zorluğunu azaltmaya tezgâhtar olduğunu iddia etti. Hem geliştirme verimliliğini artırmaya ve kullanım geliştirmeyi daha kolay ışık halkası getirmeye muavin olacak.

HarmonyOS nedir?

2019’da Huawei, HarmonyOS’un geliştiriciler için açık kaynak olacağını resmi olarak duyurdu. Huawei, HDC 2020’de ise, HarmonyOS işletim sisteminin açık kaynaklı projesini Open Atom Open Source Foundation‘a bağışlayacağını açıkladı. Küresel açık kaynak endüstrisinin gelişimini desteklemek için kurulan Open Atom Open Source Foundation’ın kurucuları Alibaba, Baidu, Huawei, Inspur, Tencent, 360 ve China Merchants Bank gibi önde gelen teknoloji şirketleri.

Kurallar gereği açık kaynak projesinin ismi OpenAtom veya OpenHarmony oldu. Farklı Alanlara Yönlendirilmiş birimler OpenHarmony açık kaynak projesine yatırım yapmaya ve katkıda bulunmaya devam ediyor.

Haziran 2021’de Huawei’nin HarmonyOS’u yola çıktı. İşletim sistemi cep telefonlarının yanı sıra saat ve tablet gibi zeki cihazlarda kullanılıyor. Şu başlıca kadar Huawei, HarmonyOS’u 80’den fazla cihaza ekledi. Şirketin planına göre bu yıl 100’den artı Huawei cihazı bu sisteme sahip olacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/harmonyos-dikkat-ceken-ozellikler-eklendi