1992 yılında avukat Jean-Francois Harvey göre Kanada'da kurulan, sonra genel merkezi Hong Kong'a taşınan Harvey Law Group (HLG) dünyada Türkiye dahil almak üzere, Brezilya, Kamboçya, Kanada, Grenada, Fransa, Endonezya, Fildişi Sahili, Malezya, Filipinler, Güney Afrika,Tayland, ve Vietnam gibi 20'den pozitif ülkede hizmet veriyor. 29 takvim uzmanlığı ve küresel ağı ile HLG, yatırım yolu ile vatandaşlık programlarıyla keza Türk vatandaşlarına ayrıca de Türkiye'de yaşamış yabancılara serbest dolaşım olanakları sunuyor.

Öteki danışmanlık veren şirketlerden farklı olarak HLG, güvenilir bir yasal danışmanlık hizmeti sunulmasını sağlıyor. HLG'nin Türkiye'de büro açması, Türkiye vatandaşlarının yeni ülkelerde büyüyen yatırım taleplerinin bir göstergesi. HLG, yatırım yolu ile vatandaşlık ya da oturum taleplerini, uzman kadrosu ile en güvenilir şekilde karşılayacaklarını taahhüt ediyor.

Çiğdem Sarıoğlu Ergut

Çoğu ülkenin resmi acentesi olan HLG, arabulucu kurum kullanmıyor

HLG Türkiye Ülke Müdürü Çiğdem Sarıoğlu Ergut: “Yatırım aracılığıyla vatandaşlık veya oturma izni arayışında olanlar için HLG 30 takvim tecrübesi olan, bu konuda dünyanın önde gelen küresel danışmanlık şirketlerinden bir tanesi. Dünyanın dört bir yanında 20'den artı ülkede ofisi bulunan HLG, yatırım yoluyla yurttaşlık ya da oturma izni danışmanlığı konusunda birçok ülke programının devlete ait acentesi olduğu için aracı kurum kullanmıyor. Küresel rakipleri arasında Türkiye'de ilk ofis açan şirket.” dedi.

HLG ile yeni bir dünyaya adım atın

Yatırım yolu ile vatandaşlık programları, gayrimenkul yatırımı, iş yatırımları ile veya aracısız olarak ülkelere yapılan bağış ile gerçekleşebiliyor. HLG'nin sunduğu bütün yurttaşlık programları devlet kurumlarınca onaylanmış, yasal programlar.

Yurtdışına sık yolculuk edenler için ayrı ülkelerle bir tahvil ayarlamak, seyahatlerinin birincil amacı olmasa da epeyce önemli. HLG, sunduğu vatandaşlık programı seçenekleriyle, işlem içindeki her adımı beklentilere kadar düzenleme olanağı tanınıyor.

Mesela, gayrimenkul yatırımı ile stratejik bir konumdan elde edilen vatandaşlık veya oturum oldukça tercih edilen bir yol iken, sık yolculuk edilen veya yakındaki bir ülkeden oturum izni veya vatandaşlık edinmek da yatırımcıların başvurduğu farklı yollardan. Ilk Kez “tanıdık olmayan” olan bu ülkeler, sonunda evden uzaktaki yeni bir ev haline geliyor.

Ebeveynler için, yatırım aracılığıyla vatandaşlık, çocuklarına dünya standartlarında yurtdışı eğitimi ve meslek fırsatı anlamına gelirken, girişimciler için, network'lerini genişletmek ve işlerini büyütmek aramak. Yatırımcılara varlıklarını farklı ülkelerde değer biçme ve ücret avantajlarıyla varlıklarını yönetme fırsatı sunan yatırım yolu ile yurttaşlık programları, gelecek kuşaklara tüm bu avantajları servet olarak ele vermek isteyenlerin de ilgisini çekiyor.

HLG Global Idareci Ortağı Jean-Francois Harvey “İkinci bir vatandaşlığa sahip edinmek, yolculuk özgürlüğünün, en iyi afiyet ve eğitim hizmetlerinden faydalanmanın anahtarı. aynı zamanda öbür ülkelerde gelir artmak için çok önemli fırsat.” diyor.

HLG'nin portföyünde yatırımcılar için çoğu ayrı ülke ve program var

Türkiye'de bilhassa yüksek gelir segmentinde yer alan kişiler, yurtdışında yatırım fırsatı arıyor. Türkiye'de yatırım aracılığıyla yurttaşlık danışmanlığı veren şirketlerin çoğu İngiltere, Yunanistan ve Portekiz'e yönelirken, HLG 25'ten pozitif ülke sunuyor. Bunun yanı sıra Fransa, Kanada ve Singapur başlangıç-up vize programları da HLG'nin danışmanlık verdiği programlardan. Ayrıca HLG, Grenada, St.Kitts & Nevis, Antigua ve Barbuda gibi en eski Karayipler yurttaşlık programları için de danışanlarına hizmet veriyor.

HLG'nin sunduğu en yeni yurttaşlık programı ise, 2021 yılında başlatılan Kuzey Makedonya programı.

Yatırım yolu ile vatandaşlık konusunda yetkilendirilmiş HLG, sunduğu vatandaşlık programlarının her aşamasında zorunlu bütün işlemleri arabulucu şirketler olmadan danışanları namına yönetiyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/23/harve-law-group-dunya-vatandasliginin-kapisini-aciyor