Hastaları doktorlarla online olarak buluşturan ve doktorların klinik yönetiminde seçim ettikleri bir yazılım haline gelen Bulut Klinik, üç farklı Holding grubundan toplam 5 milyon 400 bin TL yatırım aldı.

Geliştirdikleri SaaS destekli yazılım ile kliniklerin basit ve verimli bir şekilde yönetilmesini karşılayan, telemedicine özelliği doğruca ise hastaları diledikleri zaman doktorlar ile buluşturan Bulut Klinik 2020 yılında, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'nın yatırımcı olduğu KT Portföy Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan 1 milyon TL tutarında tohum yatırımı almıştı.

Bulut Klinik acilen de KT Portföy Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu öncelikle olmak üzere Tohum Holding, Torkam Holding, Kuralkan A.Ş. ve İTÜ Arı Teknokent gibi manâlı kurumların da katılımıyla KT Portföy Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu liderliğinde toplam 5 milyon 454 bin TL yeni yatırım aldı.

Sağlık yazılımları alanında 15 yıldan fazla tecrübeye sahip olan Yusuf Güleç ve Ali Hulusi Ölmez göre 2016 yılında kurulan Bulut Klinik, şu anda 6 binden fazla doktorla çalışarak 1,5 milyondan fazla hastaya hizmet sağlıyor. Ayrıca, yaptığı çoğu inovasyon ile sektörde öne çıkan Bulut Klinik, kullanıcılarına Sağlık Bakanlığına akredite bir yazılım sunuyor. Bulut Klinik pandemi döneminde başlattığı mobil uygulaması ile çoğu yeni hasta ve doktora rahat sağladı. 2020 yılında hedeflediği evden tetkik alma hizmetlerini başarıyla hayata geçirdi. Keza, bu deneyimiyle pandemi sürecinde kayda değer bir yeri olan evden PCR testi alma uygulamasını da profesyonelce yürütmeye devam ediyor.

Bulut Klinik kurucuları Yusuf Güleç ve Ali Hulusi Ölmez yatırım ile ilgili ise şunları söyledi: “Bulut Klinik yazılımında yer alan telemedicine ekranı, ayrıca hastaların keza de doktorların kullanabildikleri manâlı bir özellik. Bu ekran üzerinden hastalar hekimlerle online mülâkat sağlayabilir, hatta kullandıkları ilaçların dozunu ve saatini zeka bildirim olarak alabiliyorlar. Hekimler ise hastaları için randevu planlama, online soru yanıtlama ve video mülâkat gibi birçok özelliği zahmetsizce kullanabiliyor. Bu yüzden, daha pozitif hasta ve doktora ulaşabilmek istiyoruz. Bu anlamda Bulut Klinik olarak, alınan yatırımın telemedicine hizmetinin daha geniş kitlelere ve global kullanıcılara yayılması için yapılacak çalışmalarda kullanılmasını planlıyoruz. Ülkemizin sağlık durumu alanındaki bölgesel yetkinliğini global alana taşıyarak bu alanda ihracaata başlayacağız.”

KT Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Hamit Kütük: “Bulutklinik; ilk yatırım sonrası mahsul skalasını tez genişleterek kayda değer yeni hizmetler sunmaya başladı; Türkiye'nin dijital hastanesi olma yolunda belli adımlarla ilerliyor. Biz de eş yatırımcılarımızla birlikte buna takviye olmaktan tatmin duyuyoruz, amacımız en kısa sürede bu hizmetleri önce bölgesel ardından global ölçekte sunuyor olmak.” biçiminde konuştu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/26/hastalari-doktorlarla-online-olarak-bulusturan-bulut-klinik-5-milyon-400-bin-tl-yatirim-aldi