Yapay Zeka (AI), son on yılda kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkiledi. Zeki sohbet robotlarından kişiselleştirilmiş reklamlara, genellikle kullanıcı deneyimi, dijital dünyada büyük adımlar attı. Hollywood'un dünyayı ele geçiren robot tasvirlerine rağmen, yapay zeka yeni bir şey yok ve onlarca yıldır minik değişimlerle hayatımıza girmekte.

Suni akıl, günlük olarak kullandığımız bir dizi cihaza ve uygulamaya çoktan entegre edildi. Yapay akıl, güvenilir bir sonucu çabuk bir şekilde tahmin edebilir, tercihleri öğrenebilir, sınıflandırmalar yapabilir ve manâlı özellikleri belirleyebilir. Basitçe betimlemek icabında, yapay akıl, kayıtlı hedefler için istenen sonuçları üreten bir makineye ilgili verileri vermekle ilgili.

Yapay akıl teknolojisi, kullanıcılara özel öneriler ve içerik sunmada yardımsever olan kullanıcı davranışlarını ve beklentilerini incelemeye ve belirlemeye asistan oluyor. uygun şekilde kullanılırsa, suni zeka potansiyel ve mevcut herif ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. aynı zamanda, yapay zeka tabanlı uygulamalar, web siteleri ve araçlar artıyor. 

aynı zamanda, son zamanlarda becerikli komutlar verebildiğiniz ChatGPT'nin ortaya çıkışı, ChatGPT'nin edebiyat gibi konularla artan ilişkisi, ve fazla sayıda suni akıl aracının, uygulamasının ve web sitesinin çoğalmasıyla birlikte, yapay zekanın günümüzün altyapısını yaratıcı kayda değer bir faktör olduğunu söylemek mümkün.

Suni zekanın öne çıkan avantajlarından biri kusur azaltmaya katkıda bulunması. Yapay zeka, üretkenliği artıran jurnal uygulamada kullanılabiliyor. Ufak işletmelerin yüzde 31'i şimdiden yapay akıl araçlarını kullanmaya başladı, kullanan işletmelerin yüzde 82'si yapay akıl araçlarının kazançlarını arttırdığını ve giderlerini azalttığını söylüyor. aynı zamanda dünyanın dört bir yan çoğu şirket, günlük olarak birçok görevi yerine getirmek için yapay zekayı kullanıyor. McKinsey tarafından yapılan bir araştırma, yapay zekanın 2030 yılına kadar insan emeğinin asgari yüzde 30'unun yerini alacağını tahmin ediyor. Tabii ki bu sürecin teftiş edilmesi için yine insan emeği gerekecek, fakat bunun ne kadar süreceği de bilinmiyor, çünkü makineler her gün diğer bir şey öğrenebiliyor.

öte yandan insana özgü ahlak ve etik değerleri suni zekaya dahil edilmesi şiddet. Yani bir suni zeka içerik üretimi programının ahlak değerleri öğrenmesi süre alabilir. bununla birlikte insana dair tüm ön yargılar yapay zekâyı da etkiliyor. Çünkü yapay zekâ, iyice insanların esas ön yargılarını yansıtıyor.

Kullanabileceğiniz gelişmiş yapay akıl araçları

Günümüzün çabuk tempolu dünyasında, en iyi suni akıl araçlarına sahip almak galibiyet için çok manâlı. Üretkenliği artırmaktan kompleks projeleri basitleştirmeye dek, bu en iyi yapay zeka araçları çok çeşitli görevlerde muavin olabiliyor. İster işletme sahibi, ister pazarlamacı olun, ister sadece günlük aktivitelerinizi düzene sokmanın yollarını arayın, bu en iyi yapay zeka araçları, görevlerinizi derhal tamamlamanıza tezgâhtar olabilir.

Namogoo

Kendisini dijital yolculuk sürekliliği platformu olarak tanımlayan bu araç, uygulamanızın yanı sıra e-ticaret  sitenizde de kaybolan kazanç fırsatlarını tespit etmek için yapay zekayı kullanıyor. Her bir alıcı kategorisinin ihtiyaçlarını ve davranışlarını kapsamlı bir şekilde çakmak ve gerisinde onları kişiselleştirilmiş tekliflerle çalışmak için makine öğrenimini kullanıyor.

Alıcının yolculuğuyla birlikte herhangi bir engelin kaldırılması, dönüşümleri artırıyor ve rakiplerin müşterilerinizi kaçırmasını önlüyor. ContentSquare, Adobe ve QuantumMetric dahil almak üzere çeşitli araçları entegre edebiliyor. En iyi yanı, Namogoo ekibinin işletmenizin boyutuna ast olarak esnek fiyatlandırma planları sunması. 

Hotpot.ai

Hotpot.ai, keza tasarımcılara hem de hemen hemen bütün kullanıcılara bir yapay akıl araçları koleksiyonu sunuyor. Vasıta, hataları gideren, temel olarak eski fotoğrafınızı fantastik resimlere dönüştüren ve yepyeni görünmesini karşılayan bir "yapay zeka fotoğraf düzelticisine" sahip.

Hotpot.ai fotoğraf renklendirici özelliği bir uçtan bir uca siyah beyaz fotoğrafınızı renkli ışık halkası getirebiliyor. Bu vasıta ile birlikte fotoğraflarınızın arka planlarını kolaylıkla değiştirebiliyor, photoshop yarı özelliklerini kullanabiliyor, görsellerinizin düzenlemelerini otomatik olarak yapabiliyor ve görsellerinizi istediğiniz boyutta kaydedebiliyorsunuz.

Timely

Timely, gün her tarafında yaptıklarınızı peşine düşüp takip etmek için tasarlandı. Bu vasıta ile görevlerinizi otomatik olarak etiketleyebiliyor ve yapacağınız sınıflandırmalar doğruca işlerinizi projeler halinde gruplandırabiliyorsunuz. Bunun gibi bir süre takip uygulaması göstermek, gün boyunca ufak şeylere ne değin süre harcadığınızı size göstereceğinden üretkenliğinizi sahiden artırabilir. Bu küçük aktiviteler, siz farkına bile varmadan gerçekte birikiyor ve hepsini tek bir uygulamada bakmak planlı hareket etmenizi sağlıyor.

Dilekçe kullanımı fazla basit bir arayüzle zamanınızı peşine düşüp takip ediyor. Yapay akıl, yaptığınız her şeyi otomatik olarak sınıflandırarak proje bloglarına görevler atıyor. Gelişmiş yapay akıl sınıflandırıcı, binlerce kullanıcıdan gelen kullanıcı etiketlerine kadar güncelleniyor.

SOUNDRAW

Suni zekanın müzik endüstrisine olan etkisini anlattığımız yazıdan da hatırlayacağınız gibi SOUNDRAW, sizin için telifsiz müzik oluşturmak için suni zekayı kullanan olağanüstü bir vasıta. SOUNDRAW ile müziğiniz için uzunluk, tempo, ruh hali, cins ve temayı seçebilir ve bir düğmeyi tıklayarak müzik oluşturabilirsiniz. 

Keza müziğinizi kolayca özelleştirebilir ve şarkıyı videonuzla web sitesinde eşleştirebilirsiniz. YouTube videoları, sosyal ağ videoları veya diğer herhangi bir kasıt için müzik meydana getirmek istediğinizde, bunu herhangi bir telif hakkı endişesi duymadan SOUNDRAW ile yapmanız olası. 

Adobe Enhance

Adobe Enhance, kullanıcıların ses kayıtlarının kalitesini yükseltmesine tezgâhtar olan bir Adobe Podcasts özelliği. Kullanıcıların arka plan gürültüsünü çabuk ve kolay bir şekilde ortadan kaldırmasına ve ses kalitesini artırmasına olanak tanıyan özelliklerle birlikte çalışıyor.

Web sitesi uygulaması, ayırt edici ses sesini stüdyo kalitesi gibi yapabiliyor. Küçük bir değiştirme gibi görünebilecek oysa manâlı bir etki yaratabilecek gürültüyü işlemek gibi bir takım dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırıyor.

Big Panda

BigPanda'nın otonom operasyon platformu, BT operasyonlarının, ağ operasyonlarının ve geliştirme operasyon ekiplerinin IT olaylarını daha hızlı ve daha kolay tespit etmesine, araştırmasına ve çözmesine muavin oluyor.

Ticari markası Open Box Machine Learning göre desteklenen BigPanda, BT'yi içgörülerle ilişkilendiriyor, olay yönetimini otomatikleştiriyor ve parçalanmış BT operasyonlarını birleştiriyor. BT şirketleri, işletme maliyetlerini eksilmek, hizmet kullanılabilirliğini ve performansını iyileştirmek ve riskleri azaltmak ve dijital mutasyon girişimlerini hızlandırmak için BigPanda'yı kullanabilir.

Neuraltext

Neuraltext, kullanıcıların kampanyaları için etkili bir metin oluşturmasına ve SEO amaçları için içeriği optimize etmesine olasılık tanıyan suni zeka destekli bir platform. Suni akıl metin yazarlığı araçlarıyla, Facebook reklamları hazırlamak, slogan fikirleri meydana getirmek veya blog gönderileri kâğıda dökmek gibi dağıtılmış amaçlar için kullanılabilecek 50'den artı şablon sunuyor.

Vasıta keza, kullanıcıların içerikleri için yüksek kıymetli anahtar kelimeleri zahmetsizce belirlemelerine olanak tanıyan anahtar sözcük araştırma özellikleri sunuyor. Neuraltext, bir çekirdek anahtar sözcük sağladıktan daha sonra Google Arama'dan birincil yirmi sonucu alıyor ve kullanılması önerilen anahtar kelimeler, ele alınacak konular ve yanıtlanacak sorular hakkında veriler sağlıyor. Bunların hepsi, içerik için seri bir şekilde bir taslak oluşturmaya muavin olabilir. Keza, SEO içeriğinizin SERP'lerdeki performansına ilişkin detaylı analizler de sunuyor.

Prisync

Rakiplerinizin fiyatlandırma stratejileri hakkında daha artı bilgi elde etmek isterseniz, yerli bir teknoloji firması olan ve rakiplerini de bünyesine dahil ederek artan Prisync sizin için uygun olabilir. Bu vasıta ürünlerinizi ve rakiplerinizi ekleyip tanımlayabileceğiniz ve arkasında geçmiş modeller de dahil olmak üzere pazarınızdaki fiyat değişikliklerini değerlendirebileceğiniz bir gösterge panosuna sahip.

İstediğiniz fiyatlandırma verilerini bir Excel sayfasına transfer ve fiyatlandırma stratejinizi güncellediğinizde dosyada bulundurma seçeneğiniz de var. Prisync ekibi son derece proaktif ve herif hizmetleri konusunda oldukça çabuk çalışıyor. 5 binden artı ürünü peşine düşüp takip etmek istiyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz üç tabakalı fiyatlandırma planları ve özel fiyatlandırma planları da bulunmakta.

Brandmark.io

Markanız için iyi bir logo meydana getirmek oldukça baskı ve aşındırıcı bir süreç olabilir, tam da böylece brandmark.io bunu çok kolay ülkü getiriyor. Seri ve basit bir şekilde markanız için bir logo oluşturabilen Brandmark.io'yu göstermek için websitesine marka adı ve slogan gibi bilgilerinizi girmeniz, marka anahtar kelimelerinizi belirlemeniz tatmin edici. Ardından renk ve yazı stili seçerek yapay zekanın sizin için uygun bir logo üretmesini bekleyebilirsiniz.

İhtiyaçlarınıza daha iyi uyması için önerilen logolarda da küçük düzenlemeler yapabilirsiniz. bu arada logonuzun png versiyonunu satın olmak birazcık fiyatı yüksek olabilir, gerçi logo fikirleri arıyorsanız, burası açmak için şahane bir yer.

Otter.Ai

Otter, toplantılarınızdan, röportajlarınızdan, derslerinizden ve öteki sesli konuşmalarınızdan varlıklı notlar oluşturmanıza yardımcı olmak için alet öğreniminin gücünü kullanan suni zeka destekli bir tezgâhtar. Bu vasıta, kendi toplantı notlarınızı özet çıkarmak ve kâğıda dökmek için harcayacağınız zamandan tasarruf etmenizi, ayrıca buluşma sürenizi verimli geçirmenizi de sağlıyor.

Başvuru, reel zamanlı olarak tescil yapmanızı ve incelemenizi sağlıyor. Size her konuşmanın net, doğru ve otomatik bir dökümünü veriyor. Otter.ai ile bütün konuşmalarınızı herhangi bir cihazdan arayabilir, oynatabilir, düzenleyebilir, organize edebilir ve paylaşabilirsiniz.

Warmer.Ai

Warmer.ai, e-posta pazarlamasından en iyi şekilde yararlanmakta zorlananların saniyeler içinde kişiselleştirilmiş e-postalar oluşturması için suni akıl kullanıyor. Tek yapmanız gereken "randevu edinmek", "bir web sitesini ziyaret etmek" ya da  "bir kaynak indirmek" gibi bir e-posta hedefi tercih etmek ve potansiyel müşteriniz için bir web sitesi veya LinkedIn profili girmek.

Vasıta, potansiyel müşterinin profilini ve geçmişini hemen analiz edecek ve kulağa güzel gelen, müşterinin kişiliğine hitap eden ve fazla artı "satmak odağı içermeyen" mesajınızı ulaştıran özel e-postalar oluşturacak. Ayrıca Warmer.ai ile aynı anda ansızın fazla potansiyel müşteriyi amaçlamak için toplu bir e-posta listesini CSV olarak da yükleyebilirsiniz. 

Krisp.ai

Arka planda şamata ve uyarı dağıtıcı şeyler varken görüntülü arama veya Zoom toplantısı yapmaya çalışmanın hayal kırıklığını hepimiz biliyoruz. Olur Ya de o lahza konumunuzu veya çevrenizi değiştiremezsiniz ve Zoom şamata giderme tatmin edici olmayabilir. İster bir kafenin arka planındaki müzik sesi, ister dışarıdaki cadde gürültüsü veya diğer odadan çocuklarınızın oyun sesi olsun, gürültü dikkatinizi dağıtabilir ve üretkenliğinizi düşürebilir.

Krisp, konferans aramalarınızda arka plandaki gürültüyü azaltarak sizi daha üretken kılmak için çalışan bir tatbik. Kendinizi sessize alma ve sessizden sonuç veya profesyonel görünmeme konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak çünkü Krisp arkadaki plan seslerini otomatik olarak engelliyor.

Beautiful.ai

Beautiful.ai ile çarpıcı sunumlar meydana getirmek olası. Bu bulut tabanlı yazılım, en az çabayla size profesyonel görünümlü sonuçlar atamak için yapay zekanın gücünü kullanıyor. değişik özelleştirilebilir şablonlar, resimler ve grafikler arasından seçim yapabiliyor ve mesajınızı daha da net hale getirmek için çizelgeler, tablolar ve diğer bilgi görselleştirmeleri ekleyebiliyorsunuz. İster meslek, ister eğitim veya pazarlama alanında olun, Beautiful.ai göz alıcı ve etkili sunumlar oluşturmak için oldukça verimli bir araç.

Chatsonic

Chatsonic, birden artı özellikle otomatikleştirilmiş ve çekici konuşmalar oluşturabilen bir sohbet robotu. Sorulara yanıt ve çözüm bulmak için kullanılabiliyor.

Google'a erişme ve reel zamanlı olarak güncel yanıtlar alma yeteneğine sahip olduğundan, internetteki birçok sohbet robotundan daha gelişmiş. İşletmeler için düşük maliyetli bir çözüm ve kullanıcıların uygulamayı denemeleri için premium özelliklerin ücretsiz deneme sürümüyle birlikte geliyor. gerçi ChatGPT ile birebir özelliklere sahip olmadığı için aynı derecede avantaj sağlayamayabilir.

Textio

Textio, şirketlerin meslek ilanları oluşturma şeklinde az kalsın devir yaratan kuvvetli bir suni zeka odaklı araç. Bir iş ilanının her bir kelimesini araştırmak ve adayları çekme yeteneğine kadar puanlamak için tahmine dayalı teknolojiden faydalanıyor ve bununla beraber mesajdaki mümkün cinsiyet ayrımcılıklarının ortadan kaldırılmasını sağlıyor. 

Bu reformcu yazılım, Textio'yu uygulamaya geçirdikten daha sonra iş listelerinde önemli gelişmeler görebilen Twitter, Microsoft, Square ve Starbucks gibi büyük şirketler göre kullanılıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/05/hayatinizi-kolaylastiracak-15-yapay-zeka-araci/