2004 yılında çıkan Half-Life 2 efsanesi “Episode” olarak adlandırılan ilave oyunlarla hikayesini biraz daha uzatmış olsa da uzun süredir üçüncü oyunla karşılaşmadık. Üçüncü oyun bir yandan, devrimsel bir oyun olan Half-Life 2 için bir geliştirme yapılmadı. Bu durumdan sıkkın olan hayranların başlattığı proje dahilinde geliştirilen Half-Life 2 Remastered, Steam’de yayınlanacak.

Steam’de yarış oyunları için büyük indirimler başladı

Half-Life 2 Remastered, Steam üstünde yayınlanacak

Daha önce Half-Life serisinin hayranların elinden çıkmış revizelerini görmüştük. Black Mesa oyunu bunlar arasından en başarılısıydı ve kendi kitlesini kurmayı bile başarmıştı. Söz konusu Half Life 2 Remastered sürümünün geliştiricileri kanımca Valve’dan müsade almış ve modu Steam’de yayınlayacaklar.

Half Life 2

Evet, bu bir oyun değil mod olacak. Zaten besbelli bir Half-Life 2 varken sadece iyileştirmelerin bir oyun olarak çıkması pek fazla sorunu ortaya çıkarırdı. yine de yayınlanacağı ortaya çıkan modun Valve’ın onayından geçmiş olması bizi birazcık heyecanlandırıyor.

Remastered ile Remake kavramlarını karıştıranlar için artı heyecanlanmamaları gerektiğini söylemeliyiz. Yayınlanacak mod oyuna bazı küçük dokunuşlar ekleyecek. Yani oyunu doğruca 2021 teknolojisiyle tekrar oluşturmayacak.

Half-Life serisi için umutlar yeşeriyor

Valve hala Half-Life 3 için bir açıklama yapmadı. Fakat geçen yıl yayınlanan Half-Life: Alyx, bir VR oyununa tarafından fazlasıyla iyiydi. Oyun ayrıca VR deneyiminin ne seviyelere ulaşabileceğini gösteriyor, keza de Half-Life efsanesinin rafa kaldırılmadığını gösteriyordu.

Hayran yapımı Half-Life 2 büyük bir işe benzemiyor. gerçi Valve’ın sadece buna onay vermesi bile bizim için güzel bir haber. Umuyoruz ki ilerleyen günlerde daha iyi haberler duyacağız.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/half-life-2-remastered-steam-geliyor