AT&T’nin sahibi olduğu WarnerMedia göre hizmete sununlan abonelik tabanlı video hizmeti HBO Max, rakipleri Netflix ve Disney+ değin yaygın değil. Geçen yıl faaliyetlerine başlayan servis şimdi Avrupa ve Amerika’nın seçkin bölgelerinde kullanılabilir durumda. Orijinal içeriklerini ülkemizde anlaşmalı olduğu dijital platformlarda yayınlayan HBO yakında bu durumu değiştirebilir.

Genel merkezi Dubai’de bulunan milletlerarası medya şirketi MBC Group çalışanı Mia Edde, WarnerMedia bünyesine geçti. 2005’deri bu yanlamasına MBC’de görevini sürdüren Edde artık HBO Max platformu için Türkçe içerik lisanslamaktan ve eklemekten sorumlu olacak.

Popüler HBO dizileri, ücretsiz Snapchat’e geliyor

HBO Max Türkiye sınırlarında faaliyete başlayabilir

Avrupa, Orta Doğu ve Latin Amerika bölgesindeki HBO Max kullanıcılarına orijinal dili Türkçe içerikler sunmaktan sorumlu olan Mia Edde, şirketin EMEA bölgesindeki operasyonlarını idare eden ekiple müşterek çalışacak. Ekibin başında olan Ragnhild Thorbech, platforma eklenecek içeriklerin lisanslanma sürecini yürütmekle mesul. Aynı görevi Latin Amerika’da ise Andres Mendoza üstleniyor.

Edde düzenli olarak her iki ekibe de rapor verecek, araştırmalar hakkında bilgilendirecek.

hbo max türkiye

Mia Edde yalnızca halihazırdaki Türk yapımlarını eklemekten yok; bununla beraber HBO Max için Türkçe orijinal içeriklerin üretilmesinden de sorumlu olacak. Bu noktada HBO Avrupa orijinal içeriklerden sorumlu genel müdür yardımcısı Antony Root ile çalışacak.

HBO Max derhal Türkiye sınırlarında etkinlik göstermiyor. Hatta web sayfasına girmeye çalışıldığında kullanıcılara “Bölgenizde faal değildir” uyarısı gösteriyor. Buna rağmen WarnerMedia’nın Türkçe içeriklere alaka göstermesi hatta Mia Edde’yi özel olarak bu işleri yürütmesi için görevlendirmesi, “HBO Max Türkiye’ye mi açılacak?” sorusunu akıllara getirdi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/hbo-max-turkiye-mi-geliyor-warnmedia-dan-flas-karar