Warner Bros. Discovery, birleştirilmiş bir şirket olarak birincil çeyrek sonuçları esnasında yaptığı açıklamada, HBO Max ve Discovery+'ın önümüzdeki yazdan itibaren tek bir hizmette birleştirileceğini duyurdu. Şirketin CEO'su David Zaslav, derhal ana önceliklerinin entegre bir SVOD hizmeti açmak olduğunu dile getirdi. 

HBO Max ve Discovery+'ın birleşik hizmeti, ilk olarak 2023 yazında ABD'de, o sene içinde Latin Amerika'da ve hemen HBO Max'in bulunduğu Avrupa pazarlarında 2024'ün başlarında piyasaya sürülecek. Söz konusu hizmetin 2025'e dek 70'den pozitif ülkede piyasaya sürüleceği varsayım ediliyor. Fakat bu plan, İngiltere, Almanya ve İtalya dahil olmak üzere büyük kilit pazarları içermiyor. Yeni birleşmiş hizmetin 2025 yılına dek 130 milyon aboneye ulaşacağı düşünülüyor.

Yeni plan, HBO Max'in şu anki planlarına benzer şekilde keza reklamlı ayrıca de reklamsız sürümleriyle satışa sunulacak. Bunun yanı sıra yöneticiler, ayrıca ayrıntılarıyla bedava olan diğer bir yeni streaming hizmeti açtırmak için bir plan üzerinde çalıştıklarını da açıkladılar. Ücretsiz hizmetin nasıl olacağına dair bir ayrıntısıyla uğraşma az önce tamamiyle mevcut değil. Oysa reklam destekli olacağını anlatmak mümkün.

İki hizmetin birleşmesi sonrası HBO Max'in Türkiye planlarının ne olacağı merak konusu. Konuyla ilgili gelişme epeyce sizlerle paylaşacağız.

Geçtiğimiz aylarda, Discovery ve BEYGIR&T, WarnerMedia-Discovery birleşimi için işlemleri tamamlamış; WarnerBros. Discovery ismi aşağıda buluşan iki şirket, Nasdaq'da "WBD" koduyla operasyon görmeye başlamıştı. Laf konusu anlaşma, 40.4 milyar dolar nakit ve bir kısım borçlara karşılık sağlanmıştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/08/05/hbo-max-ve-discovery-plus-tek-bir-platformda-birlestirilecek