İşletmelerin müşterilere daha kolay bir şekilde e-armağan kartları ve dijital ödüller vermesine olasılık tanıyan, kendini "özendirme edici pazarlama platformu" olarak tanımlayan İngiltere merkezli WeGift, AlbionVC kadar yönetilen yatırım turunda 8 milyon dolar yatırım aldı. Tura Stride.vc, SAP.iO fund ve Unilever Ventures gibi şirketler de katıldı. Yatırım ardından AlbionVC'nin genel ortağı Ed Lascelles, WeGift'in idare kuruluna katılacak.

WeGift, aldığı yeni yatırımı dijital ödüller ve teşvikler için gerçek zamanlı altyapısını oluşturmaya devam etmek için kullanacağını açıklıyor. Bu da markalarla aracısız olarak entegrasyon yoluyla tedarik zincirini oluşturmaya karşın yatırım ve müşterileri büyük ölçekte , etkinleştirmek ve elde yakalamak isteyen kurumsal pazarlama ekiplerine hizmet eden mahsul geliştirme hizmetlerini içerecek.

2016 yılında Aron Alexander tarafından kurulan WeGift, büyük ölçüde fiziki hediye kartları için yapı edilmiş eski sistemlerle desteklenen 700 milyar dolarlık ödül ve özendirme endüstrisini dijitalleştirmek istiyor. WeGift, işletmelerin dijital teşvikleri göndermeyi otomatikleştirmesine olanak tanıyan bulut tabanlı, açık API platformu sunuyor. Bu da çözümsel ile birleştirilerek özendirme edici pazarlama kampanyalarında yatırım getirisinin izlenmesini kolaylaştırıyor.

Müşterileri arasında Vodafone, Samsung, Vouchercodes, Perkbox ve Sodexo gibi şirketlerin bulunduğu WeGift, takvim yüzde 317 gelir artışı olduğunu belirtiyor. 30 pazarda, 20 para ayrı birimi ile hizmet veren WeGift, 700'den fazla marka ortağına sahip olduğunun altını çiziyor.

Kaynak: webrazzi.com