Geçtiğimiz günlerde iyzico'nun Black Friday dönemini kapsayan online alışveriş istatistikleri açıkladığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise ülkemizin en manâlı e-ticaret oyuncularından olan Hepsiburada, Kasım ayında gerçekleştirdiği “Efsane Kasım” kampanyaları ile ilgili sonuçları açıkladı.

Hepsiburada göre aktarılan bilgilere tarafından “Efsane Kasım” döneminde trafik önceki aylara oranla yüzde 70 oranında yükselme gösterdi. Efsane Cuma'da ise Hepsiburada'nın ziyaretçi trafiği normal bir güne oranla 3 kat yükseldi.

Hepsiburada'nın mobil uygulaması ise Kasım ayında Android platformunda 5 gün, iOS platformunda ise 6 gün baştan başa en fazla indirilen başvuru formu olmayı başardı. Hepsiburada'nın iOS uygulamasının App Store'da 9 Kasım tarihinde günün uygulaması (App of the day) seçildiğini de ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse Hepsiburada'nın mobil uygulamasının 7 Kasım tarihinde 302 bin indirme elde ettiğini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Hepsiburada müşterilerinin Kasım ayında en çok alaka gösterdiği kategoriler ise moda, beyaz eşyalar ve pet shop kategorileri oldu. Bu kategorileri ise televizyon, süpermarket ve kozmetik kategorileri takip etti.

Ürün yelpazesine arsa ve araçları ekledi

Moda kategorisi içinde en çok tercih edilen ürünler sweatshirt, mont ve bot çizme olurken, beyaz eşyada ise en çok çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve fırınlar seçim edildi. Petshop kategorisinde ise en fazla ilgi gösterilen ürünler kedi mamaları ve kedi kumları oldu. 

Hepsiburada ürün yelpazesine arsa ve vasıta satışlarını da ekledi. Hepsiburada göre paylaşılan bilgilere göre Efsane Kasım kampanyasında yüzde 20 indirilmiş fiyatlarla sunulan 5 adet arsa ve 20 araç yalnızca 4 dakika içinde satıldı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/02/hepsiburada-nin-kasim-kampanyalari-na-dair-detaylar