Afiyet Bakanlığı, “Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği” özelliğinin devreye alındığını duyurdu. İki doz koronavirüs aşısı olanlar, Yaşam Eve Sığar (HES) uygulamasına girerek, aşı kimlik kartlarını oluşturabilecek.

Gezi edilen ülkeye girişte pasaportların okutulmasıyla kişinin aşı bilgisine ulaşılabilecek. Bakanlık kadar oluşturulan, “Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği“nin üzerinde, kişinin adı soyadı, T.C kimlik numarası, pasaport numarası, doğum tarihi, uyruğu, “Covid-19 aşısı olmuştur” bilgisi, aşı adı, aşının yapıldığı tarih gibi bilgilerin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçtiğimiz yaz hayata geçirdiği tehlikesiz turizmin logosu yer aldı.

Kimlik kartının üstünde keza bir karekod da bulunuyor. Karekod okutulduğunda sistem e-Nabız’a yönlendiriyor. İngilizce ve Türkçe olarak ekranda, “Aşı kimliği TC Kimlik numaralı ve pasaport numaralı, ‘x kişisine aittir”. Bu kimlik 09.05.2021 tarihinde T.C Sıhhat Bakanlığı tarafından oluşturulmuştur” ifadeleri yer alıyor.

Aşı Kimliği nasıl alınır?

– HES uygulamasına antre yaptıktan sonradan Hesabım menüsünden pasaportunuzu tanımlayın

– Gerisinde Pasaportlarım menüsüne gelerek ekle tuşu seçip pasaport numaranızı girin.

–  Belli Başlı ekrana dönerek “Kovid-19 aşı bilgilerim” kutucuğunu seçin. Gelen ekrandan Aşı Kartlarım’ı tıklayıp ardından “Aşı kartı oluştur” seçeneğine tıklayın.

– Bu işlemin ardından aşı kartında pasaport bilgilerinin yer alması isteniyorsa seçiminizi yapın.

– Eğer tercih yapmadan devam edilirse kart tescil olunan mevcut kimlik bilgileriyle kimliğiniz oluşturulacak. Farklı bir pasaport bilgisinin aşı kartında yer alması isteniyorsa “Hesabım” bölümünden açıklama yapabilecek.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/hes-uygulamasinda-kimlik-donemi-basliyor
Yorumlar