Hesap makinesi ile not defterini birleştirerek vakit kazandıran bir başvuru olarak karşımıza meydana çıkan Datapad'i ilk olarak geçtiğimiz yılın Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere tarafından Datapad'de yatırım tamamlanarak imzalar atıldı. 

500 Istanbul'dan yatırım alan Datapad'in tohum öncesi yatırım miktarı ise 1 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Datapad rutin olarak kayda değer verileri yâd etmek ve hesaplama yerine getirmek durumunda kalan kişiler için geliştirilmiş, verileri proje bazlı saklayabildiğiniz ve bu verilerle hesaplama yapabildiğiniz yerli bir hesap makinesi ve veritabanı uygulaması olarak hizmet veriyor.

Datapad uygulaması içinde normalde alışkın olduğumuz bir hesap makinesi yer alıyor. Bu kısımda basit hesaplama işlemlerini yapabiliyorsunuz. Uygulamanın bedel yaratan tarafı ise projeler oluşturup bu projeler aşağıda sizin için manâlı olan verileri saklayabiliyor oluşunuz. Datapad - Know Your Numbers uygulaması şu lahza için iOS ve Android platformlarında bedava olarak yer alıyor.

Datapad girişiminin kurucusu ise geçtiğimiz yıllarda BluTV'de CPO olarak tahsis bölge Cem Roso. Gerçekleşen yatırım ile girişimin bambaşka pozisyonlarda yazılımcı arayışında olduğunu da paylaşalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/25/hesap-makinesi-ve-veritabani-uygulamasi-datapad-500-istanbul-dan-yatirim-aldi