Covid-19 pandemisinin iş yapış şekillerimizi değiştirdiğinden az daha son 1 yıldır düzenli olarak bahsediyoruz. Bu dönemde insanların ofislere gidememesi, büyük teknoloji şirketlerinin ve hatta kurumsal çoğu şirketin işlerini uzak yapmasına niçin oldu. Durum böyle olunca ve dijitalin getirdikleriyle işlerin ofise gitmeden de sorunsuz bir şekilde yürütülebildiği görülünce uzaktan ve hibrit çalışma çoğu sektörde daimi ülkü gelmeye başladı. 

Ancak koşul böyle olsa da kişilerin daha kişisel alıştırma tarzını benimsemeye başladığını da göz ardı etmemek gerekiyor. Bazı işlerde bireysellik bıkkınlık yaratmasa da takım çalışmasına yatkın meslekleri yapanların ekip arkadaşlarıyla nerede olursa olsun irtibat halinde kalmaları gerekiyor. Bu noktada ise her geçen gün yeni bir araç yayına alınıyor. Café de bu araçlardan biri. 

İş süreçlerini yönetmenizi kolaylaştırıyor

Fransa merkezli Café uygulaması, sahiden tipik bir takvime benziyor. Uygulamayı uygulamak istediğiniz vakit bir ofis oluşturuyorsunuz ve bu ofise kaç kişinin katılabileceğini siz belirliyorsunuz. Her gün için takım üyelerini, ofise gelen kişileri veya evden çalışanları gruplara ayırabiliyorsunuz. Platformda kimin ne zaman çalışacağını, kimlerin hangi işi birlikte yaptığını ya da planlanan işleri de ayarlayabiliyorsunuz. 

İş arkadaşlarınıza ne yapmayı planladığınızı Café uygulaması üzerinden söyleyebiliyorsunuz. Bu şekilde, toplantı aranje etmek, yüz yüze röportaj yapmak ve daha genellikle iş arkadaşlarınızla takılmak da oldukça kolaylaşıyor. Aynı proje üstünde çalıştığınız belirtilmiş bir meslek arkadaşınızla müşterek bir günde karar kılmanızı da kolaylaştırıyor.

Kimin ne zaman çalıştığını görmek muhtemel

Platformda haftanın gününe ya da ayın gününe yan olarak ofisinizdeki sıradan kişi sayısını görmeniz de muhtemel oluyor. Yöneticiler, herkesin bilgileri doldurduğundan kesin olmak için haftalık bir hatırlatıcı da kurabiliyorlar. Café, Slack ve Google Calendar gibi iş birliği uygulamalarıyla da entegre şekilde çalışıyor. Hem bazı İK uygulamalarını da Café'yle eş zamanlı çalıştırabiliyorsunuz. Özetle platform, sizin için kısmen bir yönetici olarak çalışıyor ve işlerin tamamını düzenlemenize muavin oluyor. 

1 milyon dolar yatırım aldı

Bugüne dek melek yatırımcılardan 1 milyon dolar yatırım alan platform, temel özelliklerini bedava olarak sunuyor. Oysa Café'de Premium ve Kurumsal üyelik paketleri de bulunuyor. Premium üyelik kullanıcı başına aylık 3.4 dolar talep ederken kurumsal üyelik paketleri anlaşmalara kadar şekilleniyor. 

Café'yi buradan inceleyebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/28/hibrit-ve-uzaktan-calisanlarin-ekipleriyle-baglantida-kalmalarini-saglayan-platform-cafe