Hizmet sektöründe iş arayanların ve işverenlerin iletişim kurmasını karşılayan yeni tür bir iş bulma uygulaması olan Catch Jobs, meslek ve çalışan bulma sürecinin videolar üzerinden ilerlemesine odaklanıyor. İş arayanlar, Catch Jobs platformu içinde yer alan iş ilanlarına hazırladıkları video ile birlikte başvurabiliyor.

Catch Jobs, Yeni Zelandalı olan ve hayatını hizmet sektöründe ayrıca iş arayan keza de işletme sahibi olarak dünyayı dolaşarak geçiren nomadik bir şef ve miksolog olan Chris Maxwell'in fikri. İlk olarak 2018 yılında ortaya çıkan fikir, Burak Birand'ın da ekibe dahil olması ile birlikte 2022 yılında hayata geçti. 1 yıl içinde MVP sürümü tamamlanan Catch Job, Türkiye ve Hollanda'dan başlayarak hizmet vermeye başladı.

Chris Maxwell ve Burak Birand

Videolu meslek başvuruları ile birlikte meslek arayanların kişiliklerini ve niteliklerini daha iyi bir şekilde sergilemeleri amaçlanıyor. İşverenler ise kurumları için en iyi adayları, kriterlerine tarafından filtreleyerek yalnızca videolu başvuruları izleyerek bulabiliyorlar.

Catch Jobs hizmet sektöründeki meslek arayanlar ve işverenlerin videonun ve yaratılan topluluğun gücünü kullanarak, işe alım süreçlerini epeyce süratli ve verimli bir şekilde ilerletmesini hedefliyor. Catch Jobs kullanıcılarının öbür coğrafyaları ziyaret ederken uygulamadaki lokasyon bazlı filtreleme sayesinde jurnal iş imkanlarına çabucak ulaşabileceklerini de ekleyelim.

İlerleyen dönemde uygulamaya eklenecek olan Catch Connect özelliği ile birlikte kullanıcıların keza yerel, hem de küresel boyutta öteki meslektaşlarıyla temas kurup paylaşımları yapabilmeleri de hedefleniyor. Catch Jobs tarafından bizimle paylaşılan bilgilere tarafından uygulamanın 3 binden fazla kullancısı bulunuyor.

Uygulama aracılığı ile bugüne kadar toplamda 200'den pozitif iş ilanı oluşturuldu. 200'den artı meslek ilanına ise toplamda 400'den artı videolu iş başvurusu yapıldı. 30'dan pozitif kişinin Catch Jobs ile birlikte iş bulduğunu da ekleyelim. Temelinde diğer meslek arama platformları ile muhalif konumda bulunan Catch Jobs, yalnızca hizmet sektörü özelinde hizmet vermesi ve video odaklı olması ile birlikte rakiplerinden ayrılıyor. 

Catch Jobs'ın hemen şimdi düşünce aşamasındayken fikre ve çözüm önerisine fazla inanan bir global premium otel sahibinden ufak bir melek yatırım aldığını da ekleyelim. Catch Jobs, şu lahza iş geliştirme sürecini teşvik etmek için tohum öncesi yatırım turuna da başlamış durumda.

İşverenlere bedava iş ilanı verme imkanı sunan Catch Jobs'ın gelir modeli, başvuru formu yapan adayların videolarını izleme ve onlarla iletişime geçme üzerinden oluşturuldu. Keza büyük otel ve restoran zincirleri için bambaşka hizmetleri de içeren kurumsal paketler sunulduğunu da paylaşalım.

Catch Jobs ekibi, önümüzdeki birkaç sene içinde hizmet ve yemek yemek servisi (HORECA) sektörünün işe alım süreçlerinde işverenlerin ve iş arayanların ilk tercihi olmayı hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/31/hizmet-sektoru-icin-video-odakli-is-bulma-uygulamasi-catch-jobs/