18 Mayıs’ta tanıtılacağı açıklanan Honor Play 5, özelliklerine baktığımızda orta derslik bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Rekabetçi bir fiyatla gelmesi beklenen telefonun çıkış tarihine günler kala, özellikleri ve basın görselleri ortaya çıktı.

Bazı teknik özellikleri de sızan telefon, iddiaya göre gücünü MediaTek’in Dimensity 800U işlemcisinden alıyor.  Orta sınıfın yeni gözdesi olan 8 çekirdekli işlemci, çoğu kez Çinli üreticileri tarafından seçim ediliyor. Ekran tarafında ise 6.53 inç Full HD+ panel kullanan şirket, bu kez tercihini IPS yerine OLED’den yana kullanmış.

Kamera konusunda da iddialı olan Honor Play 5, bundan böyle standart haline gelen dörtlü kamera dizilimine sahip. Bunlar 64 Megapiksel başlıca kamera, 8 Megapiksel ultra geniş açı, 2 Megapiksel makro ve 2 Megapiksel derinlik sensörü.

Honor Play 5 hakkında sızan bilgiler arasında pil bilgileri de bulunuyor. 3800 mAh büyüklüğündeki batarya, aynı seviyedeki rakiplerinin aşağıda kalsa da, Honor 66W çabuk sorumluluk desteği bir uçtan bir uca arayı kapatmayı başarıyor. Yazılım kısmında da hayal kırıklığı yaratmayan telefon, kutudan Android 11 üstüne kurulu Magic UI ile çıkıyor.

– Ekran: 6.53 inç, Full HD+, OLED
– İşlemci: MediaTek Dimensity 800U
– Arka Kamera: 64 Megapiksel +8 Megapiksel + 2 Megapiksel + 2 Megapiksel
– Pil: 3800 mAh, 66 W seri yük desteği
– Yazılım: Android 11 

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/honor-play-5in-cikis-tarihi-belli-oldu
Yorumlar