Online etkinlik alanında tez artan bir girişim olan Hopin, bu sabahleyin StreamYard'ı satın aldığını duyurdu. Satın alma sonrasında StreamYard, markasını ve pazardaki ürününü koruyacak. Anlaşmanın, nakit ve sermaye payı karışımı olarak ödenen 250 milyon dolar değerinde olduğu açıklandı.

Hopin, haziran ayında 40 milyon dolar, kasım ayında ise 125 milyon dolar yatırım almıştı. Şirket, aralık ayının sonunda ise online networking uygulaması Topi'yi satın almıştı.

Uzlaşma sonrasında StreamYard'ın tamamı Hopin ürününe dahil edilmeyecek. Bunun yerine StreamYard, mevcut tip tabanına hizmet vermeye devam edebilmesi için markasını ve ürününü koruyacak. Hopin, StreamYard'ın teknolojisini şirketinin belli başlı ürününe entegre etmeyi planlıyor, fakat StreamYard'ın platformu genel anlamıyla egemen kalacak, aynı zamanda varsayılan seçenek de tekrar StreamYard olacak. 

Özetle; Hopin, ileriye dönük olarak kendi dahili video yayınlama stüdyosunu tüm canlı sahneler için varsayılan seçenek olarak StreamYard ile değiştirecek. Entegrasyonun 2021'in ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

2018'de Oregon, Tualatin'de kurulan StreamYard, kullanıcıların profesyonel kalitede canlı videoyu öteki platformların yanı sıra ilk elden Facebook, YouTube ve LinkedIn'de yayınlamasına ihtimal tanıyan tarayıcı tabanlı bir stüdyo olarak hizmet veriyor. StreamYard kurucu ortağı Geige Vandentop, müşterilerinin yaklaşık yüzde 15 ila yüzde 20'sinin, etkinliklerle ilgili etkinlikler için hizmetini kullandığını söylüyor. Geri kalanının ise içerik oluşturucu ve küçük işletmeler gibi kaynaklardan geldiğinin altını çiziyor.

Son olarak StreamYard'ın iki buçuk yıldır herhangi bir dış yatırım almadığını ve sadece 19 çalışanı bulunduğunu da hatırlatalım.

Kaynak: webrazzi.com