Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden HTC, dünyanın dört bir yanındaki birçok sektörden gelen yüksek talebe cevap verebilmek amacıyla, sanal gerçekliğin ticari uygulamalarda kullanımına yönelik olarak Vive Business Edition’ı (Vive BE) duyurdu.

Haziran 2016’dan itibaren satışa sunulacak olan Vive BE, kişi ve kuruluşların iş ve ticari ortamlara uyarlanmış ek hizmetler ile Vive VR sistemleri sipariş etmesine imkan veriyor. Vive BE, Vive VR sisteminin tamamının yanı sıra, ticari lisanslama, özel müşteri destek hattı ve 12 aylık sınırlı garanti ile birlikte sunuluyor. Şirketler, yüksek adetli sipariş verme opsiyonu ile, birden fazla Vive BE sistemi satın alabilecekler. 

HTC Sanal Gerçeklikten sorumlu Başkan Yardımcısı Daniel O’Brien, “Vive BE ile, global ölçekteki sektörlerin ticari ihtiyaçları için yenilikçi çözümler sağlarken şirketlerin gerçek sanal gerçeklik deneyimine yönelik yüksek talebine de cevap vermiş oluyoruz. Vive VR teknolojisi sayesinde şirketlerin büyümesine ivme kazandırmak, süregelen sanal gerçeklik stratejimizin son derece önemli bir parçası. Aynı zamanda bu durum Vive’ın Start-up dünyasındaki öncü konumunu da korumamızı sağlıyor.” diyor.

Vive BE’nin özellikleri arasında şunlar bulunuyor:
  • Vive BE Sistemi’nin Tamamı
    • Vive BE Başlığı
    • Vive BE Kontrol Cihazı x2
    • Vive BE Baz İstasyonu x2
    • Vive BE 3’ü 1 arada Kablo
    • Vive BE Yüz Yastığı x4
  • Özel Vive Business Edition müşteri destek hattı
  • 12 aylık garanti 
Vive BE duyurusu ile, HTC’nin otomotivden tıbba ve tasarıma kadar çok geniş bir yelpazeyi içine alan mevcut ticari iş ortaklığı ağı daha da genişletilmiş oluyor. Bu iş ortakları arasında, farklılaşan müşteri deneyimleri yaratmak için, işletmelere yönelik işbirliği bazlı sanal bir proje olan 3DEXPERIENCE’ı geliştiren Dassault Systèmes de bulunuyor. “Halihazırda tüketiciler nezdindeki cazibesini kanıtlayan sanal gerçeklik, artık şirketlere yönelik potansiyelini de gözler önüne seriyor” diyen Dassault Systèmes Yüksek Teknoloji Sektöründen Sorumlu Başkan Yardımcısı Olivier Ribet, “Vive, sağladığı sınırsız perspektif ile her sektörden müşterimizin ihtiyacına yönelik premium sanal gerçeklik deneyimini sunmamıza olanak tanıyor” diye ekliyor.

Vive, halihazırda ticari alanda rahatlıkla kullanılabilen oda ölçeklendirme (room-scale) teknolojisini sağlayabilen tek sanal gerçeklik platformu olma özelliğini taşıyor. NVIDIA Profesyonel Görselleştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bob Pette, “Vive’ın NVIDIA Quadro GPU’lardan güç alan oda ölçeklendirme özellikli sanal gerçeklik sistemi, profesyonel kulanıcıların interaktif şekilde çalışması ve tasarımları içinde hareket edebilmesinin harika bir yolunu sunuyor. Tasarımdan imalat ve tıbba kadar, sanal gerçeklik iş yapma biçimlerinde devrim yapacak,” diyor.

Editöre not
Vive BE, Haziran 2016’da 5 pazarda (ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Almanya & Fransa) piyasaya sürülmesinin ardından, önümüzdeki haftalarda global ölçekte işletmelerin kullanımına sunulacak.

HTC hakkında
1997’de kurulan HTC Corp. (HTC) pek çok ödüllü mobil cihazın ve endüstrideki pek çok ilklerin yaratıcısı konumundadır. Yaptığı her işte insanları odak noktası alan HTC, dünyanın dört bir yanındaki tüketicileri için yenilikçi ve kişisel deneyimler yaratmak adına, tasarımın ve teknolojinin sınırlarını zorlamaktadır. HTC’nin portföyünde HTC Sense® kullanıcı deneyimi ile çalışan tabletler ve akıllı telefonlar da yer almaktadır. HTC Tayvan Menkul Kıymetler Borsası’nda kabul edilmiştir(TWSE: 2498).