Zeki telefon pazarına çok eskiden damga vuran Huawei, belli başlı vatanı Çin’de oldukça kötü günler geçiriyor. Küresel satışları ABD yaptırımlarından dolayı epey düşen üretici, son üç aylık verilere kadar eski daha alçak markası Honor’un bile gerisine düştü.

ABD merkezli araştırma şirketi IDC, Çin’deki akıllı telefon pazarının üç aylık analizini yayınladı. Bu rapora kadar Xiaomi, Vivo, OPPO ve Apple’ın satışları son çeyrekte artış gösterdi. Bunun akabinde Honor da gözle görülür bir artış kaydederken, Huawei cephesinde ise işler yolunda gitmiyor.

Huawei P50 Pro’nun maketi görüntülendi

Huawei, daha alçak markası Honor’un gerisine düştü

Aşağıdaki tabloya kadar birincil dört şirketin satış hacmi gördüğünüz üzere artış gösteriyor. Tabloya göre Honor, 2020 yılında elde ettiği birimlerin yaklaşık yarısını sattı. Zira şirketin elindeki beş modelden başka satışa sunacağı bir aygıt bulunmuyordu. Ancak; OPPO, Xiaomi ve Vivo’nun elinde 30’dan artı öbür model yer alıyor ve bu rakamlar da epeyce iyi.

IDC Çin Araştırma Müdürü Wang Xi, bundan böyle inavasyonun üst düzey meslek dünyasında bir gücünün olmadığına uyarı çekti. En önemlisi de şirketlerin birbirileri aralarında mahsul savaşı yerine, kullanıcılarla daha iyi ilişki kurabilen olumlu bir marka imajı üstüne çalıştığını açıklama etti.

Örnek verecek olursak Xiaomi, kısa vakit önce kullanıcılarla irtibat halinde olması amacıyla Mi Pioner grubunu kurdu. Çinli üreticinin MIUI arayüzünden sorumluluk sahibi olan bu grup, yazılım tarafında olan herhangi bir konuda müşterilerle iletişime geçecek ve bu durumu Xiaomi’ye bildirecek. İşte ICD Araştırma Müdürü de tamamen bundan bahsediyor. Şirketler kullanıcı odaklı gelişmeler yaparak iyi bir marka olma yolunda ilerliyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/huawei-akilli-telefon-satislarinda-honora-yenildi